Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı ırkçı saldırı!

İtalya'ya penaltılarda kupayı kaptıran İngiltere'nin oyuncularına ciddi ırkçı saldırılar yapılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2021 18:22 GÜNCELLEME 12.07.2021 18:22 MİLLİ TAKIMLAR
Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı ırkçı saldırı!
Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı ırkçı saldırı!

Wembley'de oynanan EURO 2020 finalinde İtalya'ya penaltı atışları sonrasında kaybeden İngiltere'de atışları kaçıran yıldız isimlere karşı yapılan ırkçı saldırılar gündeme oturdu. İğrenç saldırı sonrası ırkçı mesajlara tepki yağıyor.

RASHFORD, SAKA VE SANCHO PENALTI KAÇIRDI

90 dakika ve uzatmaları 1-1 sona eren final penaltılara giderken atışlarda İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı. Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu.

MAYMUN EMOJİLERİ YAĞDIRDILAR

Penaltıları kaçıran yıldız oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'ya sosyal medya üzerinden ırkçı saldırılar yapıldı. Saka'ya sosyal medyadan 'Nijerya'ya dön, buradan git' şeklinde mesajlar ve ırkçı emojiler gönderildi.

'HOŞ GÖRÜLMEYECEK VE SORUŞTURULACAKTIR'

İngiliz Polis Teşkilatı, penaltıları kaçıran siyahi oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'nın maruz kaldığı ırkçı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "EURO 2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya paylaşımlarının farkındayız. Bu taciz kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır." ifadesini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Marcus Rashford'nun resmine maçtan bir saat sonra dışkı yapıştırıp fotoğrafın üstüne ırkçı ve küfür dolu sözler yazıldı. Manchester polisi, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

İngiltere'nin elenmesinden sonra Marcus Rashford ve diğer siyahi futbolcuların ırkçılığa maruz kalmasından sonra Prens William ve Başbakan Boris Johson olmak üzere birçok kişi ırkçı paylaşımlar yapan kişilere sert tepki gösterdi.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • B.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaşılacak bir şey yok batının her zamanki hallerinden esintiler.
    Cevapla
  • Serce 2 yıl önce Şikayet Et
    Özil gibi erkek olacan birakacan milli tkimi
    Cevapla
  • gral 2 yıl önce Şikayet Et
    kazanınca alman kaybedince gurbetçisin misali...
    Cevapla
  • gral 2 yıl önce Şikayet Et
    kane de irlandaya dönsün
    Cevapla
  • Güzel İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Galiba uzatma dakikalarının son dakikalarında iki ingiliz oyuncu oyuna girdi son andada üçüncü oyuncu girdi penaltı kullanmak için aldılar knları oyuna.en çok uyuz olduğum bir tanesi laubali laubali koşuyor gibi yapıp duruyor sekiyor yani öyle havalardaki ama Allah böyle ceza verir sana.parayı bulan ister siyah olsun ister beyaz hemen her yeri oynamaya başlıyor.ingilizleri hiç sevmem heleki o devşirme siyahın yaptığı haraketten sonra inşallah atamaz dedim ve duam kabul oldu.önce ne olursak olalım insan olmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR