Rusya kararına Dzeko ve Pjanic'ten sert sözler!

Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun, Rusya Futbol Federasyonu'ndan gelen "dostluk maçı" teklifine olumlu yanıt vermesi tepkilere sebep oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2022 18:25 GÜNCELLEME 10.09.2022 18:25 MİLLİ TAKIMLAR
Rusya kararına Dzeko ve Pjanic'ten sert sözler!
Rusya kararına Dzeko ve Pjanic'ten sert sözler!

Rusya'nın geçen hafta gönderdiği teklifi, komisyon toplantısında değerlendiren Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun söz konusu tartışmalı kararı almadan önce UEFA'ya da danıştığı ve UEFA'nın da dostluk maçı oynanmasında bir sakınca görmediği ifade edilirken, Bosna Hersekli ünlü futbolculardan karara tepki geldi.

Futbolculardan Edin Dzeko ve Miralem Pjanic, yerel basına yaptıkları açıklamada, federasyonun "dostluk maçı" teklifine olumlu cevap vermesini eleştirdi.

Dzeko, Rusya'ya gitmek istemediğini, her zaman barıştan yana olduğunu, Bosna Hersek Milli Takımı'nın kiminle oynayacağına karar veren kişinin kendisinin olmadığını ancak bu konuda tutumunun belli olduğunu söyledi ve "Bu zor zamanlarda Ukrayna halkıyla dayanışma içerisindeyim" ifadesini kullandı.

Miralem Pjanic ise "Federasyonun kararını duydum. Bu konuda tutumumu biliyorlar. Beni aradılar, maç hakkında ne düşündüğümü sordular. Ne düşündüğümü söyledim ve sonra farklı bir kararla şaşırdım. Bu, iyi bir karar değil. Söyleyecek bir sözüm yok" değerlendirmesinde bulundu.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada ayrıca Bosna Hersek ile Rusya arasındaki dostluk maçının, 19 Kasım'da St. Petersburg'da oynanacağına yer verildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hediye 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ama Filistin Suriye yemen libya ırakta niye sesiniz çıkmadı ozaman gavur parasıyla satın alınmıştınız iki yüzlüler
    Cevapla
  • orka 2 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadaş bu ne Ukrayna sevgisi rusya 12 senedir Suriye'yi yerle bir etti milyon insan öldü ruhunuz duymadı Rusya'ya gidip dünya kupası oynadı bütün dünya şimdi mi kötü oldu Rusya ulan bu dünya zaten delikanlı olsaydı yuvarlak olmazdı
    Cevapla
  • Ts61 2 yıl önce Şikayet Et
    Süper Zekalı Akıncı
    Cevapla
  • Akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yuvarlak değil düz
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya çok sinsi kararla bosnayı ateşe atıyor zaten umrunda da değil zaten , neden avrupadaki en iyi müttefiki sırbistana böyle teklifte bulunmamışda müslüman bosna özellikle seçilmiş işte rus yanlılarına duyrulur.
    Cevapla
  • mysti 2 yıl önce Şikayet Et
    bosna hersek müslüman degil .. boşnaklar müslüman. %50 si Hristiyan, hatta ortadox hristiyan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR