Ronaldo'dan iki dünya rekoru birden! Zirvede sadece o var

Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, Lihtenştayn'la oynanacak maç ile birlikte milli takım formasıyla dünyada en fazla maça çıkan oyuncu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2023 00:56 GÜNCELLEME 24.03.2023 08:32 MİLLİ TAKIMLAR
Ronaldo'dan iki dünya rekoru birden! Zirvede sadece o var
Ronaldo'dan iki dünya rekoru birden! Zirvede sadece o var

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ilk maçında Portekiz, Lihtenştayn'ı konuk etti. Portekiz; Rui Patricio, Dias, Inacio, Danilo, Guerreiro, Cancelo, Palhinha, B. Silva, B. Fernandes, Joao Felix, Ronaldo ilk 11'iyle maça çıktı. 

2022 Dünya Kupası'nda H Grubu'nu lider bitiren Portekiz, son 16 turunda İsviçre'yi 6-1 mağlup etmişti.

Çeyrek finalde ise Fas'la eşleşen Portekiz, rakibine tek golle mağlup olup turnuvaya veda etmişti.

Turnuvanın ardından Portekiz Milli Takımı'nda Fernando Santos'la yollar ayrılırken Belçika Milli Takımı'nı bırakan Roberto Martinez'le anlaşma sağlandı. Roberto Martinez, Lihtenştayn karşısında yeni takımıyla ilk maçına çıkarken Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo da rekor için sahaya çıktı. 

Kariyerini Suudi Arabistan ligi takımlarından Al-Nassr'da sürdüren Ronaldo, Lihtenştayn karşısında ilk 11'de forma giyerek Kuveytli forvet Badr Al-Mutawa'yı geride bırakarak milli takım formasıyla en fazla maça çıkan oyuncu unvanını 197 maçla elde etti.



Portekiz farklı kazandı

Ev sahibi Portekiz karşılaşmayı 4-0 kazandı. Maçta goller; 8. dakikada Cancelo, 47. dakikada Bernardo Silva, 51. ve 63. dakikalarda birisi penaltıdan olmak üzere Cristiano Ronaldo'dan geldi. 

İki rekor birden

Ronaldo maça çıkmasıyla beraber, 197. kez milli formayı terletti. Bu aynı zamanda milli takımlar tarihinin rekoru oldu.  Portekizli 38 yaşındaki süper yıldız aynı zamanda milli forma altında 100. golüne ulaştı ve milli takım formasıyla resmi maçlarda 100 gol atan ilk oyuncu oldu.

Cristiano Ronaldo Portekiz'le ilk maçına 2003'te çıktı

Ronaldo, Portekiz Milli takımıyla ilk maçına 2003'te Kazakistan'la oynanan hazırlık karşılaşmasında çıktı. Yıldız oyuncu, Luis Figo'nun yerine oyuna dahil olmuştu.

Milli takımdaki ilk golünü Yunanistan'a attı

Portekizli yıldız, milli takım formasıyla ilk golünü 8. maçında Yunanistan'a karşı attı. Ronaldo, geçtiğimiz eylül ayında Ali Daei'yi geride bırakarak 109 golle milli takım formasıyla en fazla gol atan erkek oyuncu rekorunun yeni sahibi olmuştu.

Portekiz'in grubunda hangi takımlar yer alıyor?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde J Grubu'nda yer alan Portekiz, Almanya'da gelecek yıl düzenlenecek turnuvaya katılabilmek için Bosna Hersek, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg ve Slovakya ile karşılaşacak.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Reisin Askeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim ronuldoyu. Depremde paylasim yapmadi ama arap dünyasina yani müslümanlara yani filistine cok sahip cikti, Allah razi olsun kendisinden. Ronuldo bir numara
    Cevapla
  • Akıncılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayram değil seyran değil. bu neyin haberi. insanlar bu noktada çok hassas.
    Cevapla
  • Talha 1 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo bizim için bitti. Onu sevmiyoruz diyenler... Ulen adamı sevseniz ne olur, sevmeseniz ne olur. silseniz ne olur, göğe çıkarsanız ne olur. Adam sizden habersiz hayatını yaşıyor. Bir yardım etmedi diye geçmişteki yapılanları unutan insanın sevgisi falan istenmez.
    Cevapla
  • Akdeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Knk yardım yaptı yalnız
    Cevapla
  • Hakran 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardım etti ama şov yapmadan
    Cevapla
  • Bitti 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi affederiz ama vefazlığı asla.. Türkiye sana o kadar sahip çıktı kötü zamanında ama sen bir paylaşım yapmadın Asrın felaketinde.. Konu kapanmıştır..
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sezsiz sedasiz yardim gönderdi ama sonradan.
    Cevapla
  • Misafir. 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam bir kere Depremde Türkiye'ye geç yardım etti diye 2 dakikada sildiler insanoğlu işte şimdiye kadar yaptıklarını bir hemen unuttular! 100 kere yardım yaparsın kralsın 1 kere yardım yapmazsın hemen kötüleme politikası başlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR