Çok eleştirilmişti! Montella, Semih Kılıçsoy'a mesaj verdi

Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçı öncesi açıklamalar yaptı. İtalyan çalıştırıcı, Semih Kılıçsoy'a da mesaj verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2024 22:43 GÜNCELLEME 25.03.2024 00:17 MİLLİ TAKIMLAR
Çok eleştirilmişti! Montella, Semih Kılıçsoy'a mesaj verdi
Çok eleştirilmişti! Montella, Semih Kılıçsoy'a mesaj verdi

Türkiye, ikinci hazırlık karşılaşmasında Avusturya ile deplasmanda karşılaşacak. Başkent Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma 26 Mart Salı günü saat 22.45’te başlayacak.

Mücadele öncesi A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montellla açıklamalarda bulundu. 

TRT Spor'a konuşan Montella; "Dünyadaki bütün hocalar ve futbolcular, Avrupa Şampiyonası'na katılmak ister. Bütün hazırlıklarımız son sürat devam ediyor.  Hayallerimiz var. O hayallerle yaşıyoruz. Umarım büyük hayallere birlikte yürürüz. Çok iyi gidiyoruz. Rekabet seviyemiz çok yüksek. Son hazırlık maçında çok iyi performans verdik diyebilirim. Sadece 5 maçtır burada olduğumu da söylemeliyim." dedi. 

"MAÇLARDA FİNAL AKSİYONUNU DAHA İYİ YAPABİLİRİZ"

İtalyan teknik adam sözlerinin devamında; "Analizleri yaparken bir hocanın görevi, duygularına kapılmadan bu işi yapabilmek. Ben bir hoca olarak bir konuda gurur duyuyorum, kimi çağırırsak çağıralım birliktelik hissiyatı olan ve kararlı bir grup oluyor. Bu beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Sahaya daha iyi yayılmak önemli. Son bölümdeki final aksiyonlarını daha iyi yapabiliriz. Macaristan, bizden önce çok pozisyona giren bir takımdı. Bizim maçta çok az pozisyon bulabildiler. Özellikle ön tarafta ne kadar aksiyona girebildik bu şekilde. Baktığınızda son 10 maçına Macaristan'ın, bu kadar çok şut atılabilen bir takım değildi. Biz bunu başarabildik. " ifadeleri ile görüş belirtti.

"ARDA GÜLER'İN REAL MADRİD'DE OYNAMASI DAHA İYİ OLUR" 

Montella, Real Madrid forması giyen genç yetenek Arda Güler için "Antrenmanlarla maçların seviyesi farklı olduğu için Arda'nın Real Madrid'de biraz daha süre alması, oynaması bizim için daha iyi olur. Real Madrid için de, Arda için de, bizim için de daha iyi olur." dedi. 

"HERKESİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN"

Kadro seçimi hakkında da konuşan Montella; "Son kararlarımı aldığımda illaki üzülen taraflar olacak. Herkesin gönlü rahat olsun. Ben hayatımda hiçbir zaman politik veya forma rengine göre karar almadım. Oyun planıma hangi isimler daha uygun olacak, ona göre futbolcuları seçerim. Eğer biz iç huzuru sağlayamazsak ülkemizde bu konularda, başarı elde etmek daha zor olur. Kararlarımı belli sebeplerden yapmam. Takıma, oyuna hangi oyuncu daha uygun ona göre seçerim. Benim gözümde sadece kırmızı-beyaz var." ifadelerini kullandı. 

"SEMİH KILIÇSOY'A MESAJM..."

Montella bir süredir kamuoyunu meşgul eden Semih Kılıçsoy meselesi için ise şunları kaydetti:

"Semih'i ben çok seviyorum, çok da beğendiğim bir oyuncu. Bu yüzden de çağırdım. Uluslararası düzeyde deneyimi çok az olan bir oyuncu. Hocalar olarak her futbolcunun bir yolcuğu vardır, onlara refakat etmemiz gerekir gelişmeleri için. Benim amacım 18 yaşında A Milli Takım'ın kokusunu ona hissettirmekti. Benim mesajım şu Semih'e, buradayız ve seni çok değerli olduğunu buluyoruz. Yanılmıyorsam, Ümit Milli Takım'da da çok oynamadı. Ümit Milli'de çok önemli iki maç vardı. Uluslararası deneyimi olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini destekleyelim. Orada 90'ar dakikalar oynaması, gelişimi için çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5, belki 10 dakika oynayacaktı. Biz Semih'e gerçekten çok değer veriyoruz. 2 ay sonra bu seviyelere hazır olduğunu düşüneceğim belki. Futbol her zaman seviye oyunudur. Süper Lig var, Serie A var, La Liga var, başka seviyeler var benim bakış açıma göre. Bu sene 200 tane maç seyrettim canlı. Konferans Ligi, Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi var. Bunlar farklı seviyeler. Sonra da milli takım var, Avrupa Şampiyonası var, en yüksek seviye. Okula giden bir çocuk düşünelim. Okuldan alıp hemen üniversiteye gönderiyorsunuz. Daha birinci seviyede olan bir futbolcuyu, ilk sınıftan alıp üniversiteye göndermek doğru mu, daha olgunlaşmadan. Üniversiteye şimdi mi, 2 ay sonra mı, 6 ay sonra mı gitse? Hangisi daha doğru olur. Bu tarz spekülasyonlar, milli takım yararına değil, futbolcunun yararına değil, ülkemizin yararına değil. Şunu kabul edebilirim, bir futbolcuyu doğru değerlendiremem, eleştirirsiniz, bunu kabul edebilirim. Ancak başka şeylerde asla."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Veli 1 ay önce Şikayet Et
    Montella yıda kendilerine benzettiler sanırsın messi ronaldo yaw kötü oyuncu degil fakat şu hocayı rahat bırakın onu seçciler bunu seçciler tv de yorumcu yazar çizer takımı yakacaklar aynı senaryo 2022 şenolu yaktılar yine şampiyona başlamadan taylan caner altay kerem VB seç oynat şenol dediler bunları oynattı averaj takımı oldu ülkede bazıları takımın rayında gitmesinden rahatsız.
    Cevapla
  • imas 1 ay önce Şikayet Et
    Büyükekşi Beşiktaştan intikam alıyor
    Cevapla
  • Haluk 1 ay önce Şikayet Et
    Hikaye anlatma montella, kendi takımında süre almayan oyuncuları oynattın gördük..
    Cevapla
  • arzıncan 1 ay önce Şikayet Et
    bu Ülke Kuklalardan bıktı Adam gibi Açıklama Yapsana Milletin Aklıyla Alay mı ediyorsun.
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Siyasetiniz batsın emir kuluyum böyle yapmak zorundaydım diyememişte orda gelişsin diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR