Vincenzo Montella noktayı koydu! "Bunun sebebi stratejidir"

A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella aday kadro seçimi hakkında, "Bazı oyuncular burada olabilir, bazı oyuncular da olmayabilir. Bunun sebebi stratejidir. " dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2024 22:30 GÜNCELLEME 18.06.2024 10:02 MİLLİ TAKIMLAR
Vincenzo Montella noktayı koydu! "Bunun sebebi stratejidir"
Vincenzo Montella noktayı koydu! "Bunun sebebi stratejidir"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında yarın Gürcistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan'a saygı duyduklarını ancak tek amaçlarının kazanmak olduğunu söyledi.

BVB Dortmund Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Montella, açıklamalarda bulundu.

Türk nüfusunun yoğun olduğu Almanya'da sahaya çıkacak olmanın gurur verici olduğunu belirten Montella, "Türk taraftarların yoğunlukta olması önemli bir sorumluluk. Onların karşısında oynamak gurur verici. Bayrağımızı da gururlandırmamız gereken bir maç. Önceki maçlarımıza baktığınızda belli bir sürede Türkiye’de yaşamış bir insan olarak söylüyorum, kararlılık çok önemli. Oyuncuların başından sonuna kadar mücadele etmesi çok önemli. Tek amacımız kazanmak, iyi oynamak. Yarın akşam da iyi oynayıp, kazanmak istiyoruz. Çok zor bir takım. Fiziksel oynayabilen bir takım. Yarın ki maçta da bunu göstermek isteyecekler. Bizim için kolay bir maç olmayacak. Sabırlı olmamız lazım. Dengemizi kaybetmemeliyiz ve sürekli organize halde kalmalıyız. Gürcistan Milli Takımı’na saygım sonsuz." ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, Arda Güler hakkında gelen bir soruya ise, "Bu turnuvaya katılması onun kaliteli oyuncu olduğunu gösterir. Buraya kazanma mantalitesiyle geldi. Bugüne kadar çok istekli bir performans gösterdi. Milli takım için de önemli bir oyuncu." şeklinde konuştu.

Vincenzo Montella, aday kadro seçimi hakkında, "Bu süreçte bazı oyuncuları dışarıda bırakmak durumunda kaldım. İngiltere’nin Jack Grealish örneği vermiştim. Bazı oyuncular burada olabilir, bazı oyuncular da olmayabilir. Bunun sebebi stratejidir. Oyunun felsefesidir. Bildiğiniz gibi grup aşamasında da buraya gelerek emek vermiş oyuncuları ödüllendirmek istedim. Bazen bazı oyuncuların milli takımda oynaması uzun süre alabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Montella, "Kadro derinliğiniz turnuva için yeterli mi?" sorusuna, "Bizi üzen ve talihsiz sakatlıklar yaşadık. Bizi etkiledi. Futbolda olacak şeyler. Elimizde Ferdi ve Zeki gibi iki önemli güçlü bek oyuncumuz var. İkisi de oynamaya hazır hale geldi ancak bu iki oyuncuyu aynı anda riske etmek istemiyorum." yanıtını verdi.

İtalyan teknik adam, "Karşınızda çok motive bir Gürcistan olacak. Bu sizin için avantaj mı, yoksa dezavantaj mı?" sorusunu, "Futbola çok erken yaşta başlarsınız ve tutku yıllarca sürer. Motivasyon eksikliği mümkün olamaz. Çok fazla motive olmak da sizi engelleyebilir. Sizi bu yolunuzdan alıkoyabilir. Takımı düşünmeliyiz. Önemli bir ülkeyiz. Sorumluluğumuzu düşünmeliyiz. Günün sonunda bir futbol oyunu. Hepimiz bir rüyayı gerçekleştirmek için burayız. Sonuna kadar da gitmeliyiz. Bütün şartlar altında bu hayali gerçekleştirmeliyiz. Hedef gruptan çıkmak, daha sonrasını hep birlikte düşüneceğiz." şeklinde yanıtladı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • ÇAĞDAŞ ATAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Stratejini sevsinler . HAMit'in talimatlarının dışına çıkabiliyor mu . Hayır. Davul montella da, tokmak Hamit ve büyükeksi de. Bu akşam şampiyonanın en zayıf takımlarından birini yenemezsek hiç bir hayale kapılmayalım .
    Cevapla
  • Emekli 41 1 hafta önce Şikayet Et
    Ya bi git be Alp ne kadarda çok biliyorsunuz boş yapma
    Cevapla
  • gandalf 1 hafta önce Şikayet Et
    adam verilecek en güzel cevabı vermiş
    Cevapla
  • Alp 1 hafta önce Şikayet Et
    Evet Hamit seçiyor desene uğurcanın ne işi var mesela lig de form da bir sürü kaleci varken samet in ne işi var lig ondan iyi bir çok stoper dolu
    Cevapla
  • Hayri 1 hafta önce Şikayet Et
    Gs menajerlik şirketi.Yunus,Kaan ve Keremden bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • Saray 1 hafta önce Şikayet Et
    Evet haklısın o yüzden Galatasaray şampiyon oluyor siz çok bilmişlerşn sayesinde
    Cevapla
  • hail dunkoff 1 hafta önce Şikayet Et
    demekki alternatif pek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR