A Milli Takımımız tarih yazıyor! EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı ve Hollanda'nın rakibi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2024 23:52 GÜNCELLEME 03.07.2024 00:29 MİLLİ TAKIMLAR
A Milli Takımımız tarih yazıyor! EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz
A Milli Takımımız tarih yazıyor! EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu mücadelesinde A Milli Takımımız, Avusturya ile karşılaştı. Leipzig Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Milli Takım 2-1 kazandı. 

TRT 1'den canlı yayınlanan mücadelede Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Avusturya'nın tek golünü Gregoritsch attı. 

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız, EURO 2024'te çeyrek finale yükselirken Avusturya turnuvaya veda etti. Millilerimiz çeyrek final mücadelesinde 6 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00'da Hollanda ile karşılaşacak.

Çeyrek finalde rakip Hollanda

A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye ile Hollanda'nın karşı karşıya geleceği çeyrek final mücadelesi 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin'de oynanacak.

Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Türkiye 3. kez çeyrek finalde

A Milli Futbol Takımı, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez çeyrek finalde mücadele edecek.

Milli takım, daha önce EURO 2000 ve EURO 2008'de çeyrek finalde yer almıştı.

Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği finallerde gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza attı.

Merih Demiral, şampiyona tarihinin en hızlı ikinci golünü attı

A Milli Futbol Takımını, Avusturya karşısında öne geçiren golü 57. saniyede atan Merih Demiral, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en hızlı ikinci golünü attı.

En hızlı gol rekorunu, bu turnuvada Arnavut oyuncu Nedim Bajrami, 23. saniyede İtalya karşısında attığı golle kırmıştı. Merih'in golü, şampiyonada grup aşamasından sonra atılan en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Rekor 67. saniyede Yunanistan filesini havalandıran Rus oyuncu Dmitri Kirichenko'ya aitti.

Merih, A Milli Takım formasıyla 48. maçında 3. kez gol sevinci yaşadı.
 

İrfan Can Kahveci şampiyonada ilk kez sahada

Milli futbolcu İrfan Can Kahveci şampiyonada ilk kez Avusturya karşısında sahaya çıktı.

Grup maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen İrfan Can, Avusturya karşılaşmasının 83. dakikasında Orkun Kökçü'nün yerine oyuna dahil oldu.

Avusturya: 1 - Türkiye: 2

Stat: Leipzig

Hakemler: Artur Soares Dias, Paulo Soares, Pedro Ribeiro (Portekiz)

Avusturya: Pentz, Posch, Danso, Lienhart (Dk. 64 Wöber), Mwene (Dk. 46 Prass), Seiwald, Sabitzer, Laimer (Dk. 64 Grillitsch), Baumgartner, Schmid (Dk. 46 Gregoritsch), Arnautovic

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek (Dk. 58 Salih Özcan), Barış Alper Yılmaz, Orkun Kökçü (Dk. 83 İrfan Can Kahveci), Kenan Yıldız (Dk. 78 Kerem Aktürkoğlu), Arda Güler (Dk. 78 Okay Yokuşlu)

Goller: Dk. 1 ve 59 Merih Demiral (Türkiye), Dk. 66 Gregoritsch (Avusturya)

Sarı kartlar: Dk. 11 Orkun Kökçü, Dk. 42 İsmail Yüksek (Türkiye), Dk. 38 Schmid, Dk. 53 Lienhart (Avusturya)

EURO 2024 Puan Durumu ve FikstürEURO 2024 Puan Durumu ve Fikstür

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 317 TÜMÜ
  • Egresif 11 saat önce Şikayet Et
    Hollanda maçında serbest vuruşları ve kornerleri Arda kullanırsa ve biraz daha az pas hatası yaparsak, yarı final neden olmasın?
    Cevapla
  • Osmanlı 12 saat önce Şikayet Et
    Rabbim , hiç birinin ayağına taş deydirmesin. Bu güne kadar oynanan maçlardan en guzeli ve heyçanlısıydı. helal olsun Bizim çocuklarımıza. Arda 'yıda çekemeyen ler kendi kininde boğulsunlar.
    Cevapla
  • tertip 15 saat önce Şikayet Et
    merih demiral 2 gol attı 2 de kurtardı böyle kaliteli stoperi fb başkanı aziz yıldırım bedavadan sattı.dursaydı yıllarca rahat ederdi fb.aziz babanın fb ye çok zararı oldu sakat futbolcuları alırdı iyileri ucuza satardı.bu nedenle yıllarca şampiyon olamadı fb.
    Cevapla
  • Misafir 15 saat önce Şikayet Et
    Türkiye o golleri tamamen tesadüf eseri attı. Avusturya çok profesyonel bir takım bizimkilerse tamamen amatör. Kim kime top veriyor belli değil.
    Cevapla
  • ERDO61 15 saat önce Şikayet Et
    Doğrusu avusturya yı eleyebileceğimizi pek düşünmüyordum, hatta fark yiyipte rezil olmayalım derdideydim, çünkü oynadığımız futbol iyi değildi. Ancak bizimkiler gerçek manada takım ruhunu sahaya yansıttığında, biraz da şans faktörünü arkasına aldığında yenemeyeceği takım yok gibi, umarım hep böyle olur. Son yirmi dakika ise öldük öldük dirildik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR