İzmir'de Kerem'in gecesi! Millilerimiz şov yaptı

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2024 23:43 GÜNCELLEME 10.09.2024 10:25 MİLLİ TAKIMLAR
İzmir'de Kerem'in gecesi! Millilerimiz şov yaptı
İzmir'de Kerem'in gecesi! Millilerimiz şov yaptı

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, İzmir'de İzlanda'yı konuk etti. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Ay-yıldızlı ekip 3-1 kazandı.

A Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri 2, 52 ve 88. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu kaydetti. İzlanda'nın tek golünü ise 37. dakikada Victor Palsson attı. Ayrıca Kerem'in İzlanda ağlarına gönderdiği bir gol de ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.

Bu sonucun ardından Milli Takım puanını 4'e yükselterek averajla grupta liderlik koltuğuna oturdu. İzlanda ise 3 puanda kalarak 3. sırada yer aldı.

A Milli Takımımız, grupta bir sonraki maçında 11 Ekim'de Karadağ'ı konuk edecek.

9 Eylül'de ilk galibiyet

Türkiye, 9 Eylül'e denk gelen günlerde oynadığı 5. müsabakada ilk galibiyetini aldı.

İzlanda ile 1981 ve 2014'teki 2 maçı da 9 Eylül günü kaybeden A Milli Futbol Takımı, 2003'te İrlanda Cumhuriyeti ve 2009'da da Bosna Hersek ile oynadığı karşılaşmalarda sahadan beraberlikle ayrıldı.

Kerem'in milli formayla 9. golü

Gürcistan, Letonya, Ermenistan, Karadağ, Cebelitarık ve Norveç maçlarında gol atan Kerem Aktürkoğlu, İzlanda karşısında ay-yıldızlı formayla 9. golüne ulaştı.

Türkiye'nin UEFA Uluslar Ligi'ndeki en erken golünü kaydeden Kerem Aktürkoğlu'nun golü Vincenzo Montella döneminde ay-yıldızlı ekibin attığı en hızlı 2. gol oldu.

Galatasaray formasıyla ilk hat-trickini 17 Nisan 2021'de Gürsel Aksel Stadı'nda Göztepe'ye karşı yapan Kerem Aktürkoğlu, aynı statta İzlanda karşısında da 3 gol attı.

Milli futbolcu kariyerinde 4. hat-trickini yaptı.

Milli formayla ilkleri yaşayan Kerem Aktürkoğlu tarihe geçtiMilli formayla ilkleri yaşayan Kerem Aktürkoğlu tarihe geçti

Asistler Umut, Eren ve Arda'dan

Vincenzo Montella döneminde ilk 11'de ilk kez şans bulan Umut Nayir ve Eren Elmalı müsabakayı birer asistle tamamladı.

Arda Güler de son golün asistini yaptı.

Karşılaşmanın 58. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun filelere gönderdiği topta gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. VAR incelemesi sırasında skorbordta bir süre gol yazılsa da VAR kararı ofsayt yönünde oldu.

İkinci yarı başlamadan önce iki çocuk taraftar sahaya girerek Arda Güler ve Abdülkerim Bardakcı'nın yanına kadar gitti. Çocuklardan biri Abdülkerim ile fotoğraf çektirirken iki taraftar da saha dışına çıkarıldı.

Müsabakanın ardından tribünleri dolaşan ay-yıldızlı futbolcular, galibiyet coşkusunu taraftarlarla paylaştı. Daha sonra orta sahada toplanan millilerden Kerem Aktürkoğlu, taraftarlara üçlü çektirdi.

Türkiye: 3 - İzlanda: 1

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Enea Jorgji, Denis Rexha, Ridiger Çokaj (Arnavutluk)

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür (Dk. 73 Zeki Çelik), Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, İrfan Can Kahveci (Dk. 73 Kenan Yıldız), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 46 Orkun Kökçü), İsmail Yüksek (Dk. 87 Kaan Ayhan), Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir (Dk. 81 Okay Yokuşlu)

İzlanda: Valdimarsson, Palsson (Dk. 59 Fridriksson), Gretarsson, Hermannsson, Finnsson, Anderson (Dk. 46 Willumsson), Thordarson, Gudmundsson, Thorsteinsson (Dk. 59 Traustason), Gudjohnsen, Sigurdsson (Dk. 59 Oskarsson)

Goller: Dk. 2, 52 ve 88 Kerem Aktürkoğlu (Türkiye), Dk. 37 Palsson (İzlanda)

Sarı kartlar: Dk. 44 Gretarsson, Dk. 73 Thordarson (İzlanda), Dk. 86 İrfan Can Kahveci (Yedek kulübesinde) (Türkiye)

PUAN DURUMU VE FİKSTÜR




 

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 189 TÜMÜ
  • İslam Sancağı 6 gün önce Şikayet Et
    Kerem kardeşimiz Filistin'e açık destek verdiği için Yahudi lobisi bu adamı Türkiye'den gönderdi.. Yahudiler ne kadar etkili bu ülkede..
    Cevapla
  • Gerçekler 6 gün önce Şikayet Et
    Bencilce kaleyi şut çekmeyi bırakıp yandaki boş oyuncuya pas vermeyi de öğrendiği zaman milli takım bu oyunla bir Arjantin bir Portekiz kalitesinde olabilir..
    Cevapla
  • Nurhayat 6 gün önce Şikayet Et
    Her maçtan sonra yeni takım kuranlar antrenör değiştirenler bırakın şu takımı rahat yoluna devam etsin Ben gördüğüm kadarıyla Türk milli takımına çok yakışan bir antrenörümüz var. Takımımız da gayet iyi gidiyor Tebrikler...
    Cevapla
  • Ö. C. 6 gün önce Şikayet Et
    Milli takımın sırtında bir kambur var farkında mısınız. Kenan yıldız!. Sahi iki maçta kenan ne yaptı. Neden ısrar ediliyor. Pasör Arda'yı unutmayalım.
    Cevapla
  • Ali Veli 6 gün önce Şikayet Et
    Bırakın şimdi Yok Gs kaybetmiş, Yok Kerem sadece bu maç iyiymiş. Şuanda milli takım maçı kazandı. Bundan sonra milli takımımızın yolu açık olsun. Montella ile devam kararı doğruydu. Bazı oyuncularımız genç. Aidiyet duygusunu kazandıklarında tıpkı Merih gibi, Arda gibi elinden geleni yapacaklar. Bize düşen onları koşulsuz desteklemek. Başka milli takım yok. Onlar nereye biz oraya
    Cevapla
  • Çerkez 6 gün önce Şikayet Et
    aynen öyle kardeş. Tek millî takımımız var, şartsız, koşulsuz destekliyorum. Eleştiriyi yapacağız ama herşey seviyeli olmalı. Durmak yok, çalışmaya devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR