Orijinal ve replika çantayı 5 aşamada ayırt edin

Moda yazarı Seda Zeynep Köse, dizayn ve replika çantayı birbirinden ayırabileceğiniz tüyoları sizlerle paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2016 15:10 GÜNCELLEME 25.07.2016 15:11 Moda
Orijinal ve replika çantayı 5 aşamada ayırt edin
Orijinal ve replika çantayı 5 aşamada ayırt edin

Dizayn ve orijinal çantalara milyarlarca lira ödemek yerine, başarılı bir replika kullanırım diyen ve bu tercihlerini yaşayan insan sayısı o kadar fazla ki… Evet, çok başarılı replikalar üretiliyor, bu replika çantaları ünlü isimlerde dahil pek çok kişi kullanıyor. “Taklitler aslını yaşatmaz” sözüyle yola çıkarak; dizayn ve replika çantayı birbirinden ayırabileceğiniz birkaç tüyo paylaşmak istedim. Bakın bunu nasıl anlayabilirsiniz?

TEMİZ DÜZ ÇİZGİLER

Orijinal çantada arka yazısı ve renkler muntazam iken, replika çantada çizgilerin kaymış olması ve özensizliğini görüyoruz.

Sağdaki replika, soldaki orijinal

DİKİŞLER

Dikişlerin kumaşla aynı renk olması gerekir orijinal çantalarda, replika çantada ise dikişler gelişigüzel ve farklı renkte iplikler kullanılarak yapılmış.

Orijinal

Replika

MATERYAL

Çanta yapımında kullanılan materyallerin kalitesi de bir çantanın orijinal mi yoksa replika mı olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Soldaki replika, sağdaki orijinal

ORİJİNALLİK KARTI

Markanın, ürünün orijinal olduğuna dair verdiği kartta, önemli bir ipucu olacaktır. Kartın üzerindeki yazıların fontu, yazı karakteri ve sticker’a bakarak, çantanın orijinal mi replika mı olduğunu anlayabilirsiniz.

Soldaki replika, sağdaki orijinal

DAMGA

Markanın damgası, yerleşimi ve damgadaki çizgiler replika çantayı ele verir. Ayrıca, orijinal çantada dikişler, damganın hemen yanında bulunur.

Soldaki orijinal, sağdaki replika

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR