Olduğunuzdan yaşlı gözükmenize neden olan 7 hata

Genç bir görünüm için sadece doğru makyaj tekniklerini uygulamak yeterli olmuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2016 09:37 GÜNCELLEME 30.07.2016 09:44 Moda
Olduğunuzdan yaşlı gözükmenize neden olan 7 hata
Olduğunuzdan yaşlı gözükmenize neden olan 7 hata

Mom Jeansler, retro gözlükler, tüvit ceketler... Hepsi son birkaç yılın trend parçaları olsalar da aslında sizi olduğunuzdan yaşlı gösteriyorlar. İşte daha genç bir görünüm için dikkat etmeniz gerekenler...

Tüvit

Jean gibi bazı kumaşlar, stilinize genç ve enerjik bir hava katar. Ancak tüvit kumaşlar genellikle takım elbiselerde kullanıldığı için sizi daha olgun gösterir. Eğer erkeksi bir görünüm peşindeyseniz, tüvit yerine ince çizgili ya da koyu renkli kumaşlara yönelebilirsiniz.

Minik okuma gözlükleri

Retro görüntüleriyle onlara karşı koyamıyor olabilirsiniz. Ancak hiçbir kadın burnunun ucuna iliştirilmiş minik okuma gözlükleri ile genç görünemez. Eğer okuma gözlüğü kullanmaya ihtiyacınız varsa, zincirsiz, şirin ve modern olanları tercih edin.

Gri saç

Çok trend olsa da gri saç rengi her kadını olduğundan yaşlı gösterir. Bu saç rengi, ileriki zamanlarda, saçlarınızı boyamak yerine doğallık tercih ettiğinizde iyi bir seçenek olabilir. Ancak genç kızlar ve orta yaşlı kadınlar bu saç stiline yönelmemelidir. Daha iyi ve sağlıklı bir görünüm için cilt renginize uygun doğal tonları tercih etmelisiniz.

Hırka

Hırkalar, kullanışlı bir parça gibi görünseler de özellikle kilolu kadınlar için kötü bir tercihtir. Formunuzu olduğundan daha büyük gösteren hırkalar yerine iyi dikim bir ceket ya da blazerlar giymeniz sizi daha modern ve genç gösterecektir.

Mom Jeans

90'ların yüksek belli ve bol kesim kotları her ne kadar yeniden trend olsalar da yaşlı görünmenize neden oluyor. Piyasada her zevke ve bedene hitap eden pantolon kalıpları varken kendinize en çok yakışanı seçmek için çaba harcamamanız hata olur.

Soluk görünmenize sebep olan renkler

Daha yaşlı görünmenize sebep olan şeylerin başında size yakışmayan ve soluk görünmenize sebep olan renkler gelir. Hemen herkes doğru tonda kırmızı ya da mavi içinde iyi gözükse de, kişisel tercihinizi cildinizi aydınlatan renklerden yana kullanmalısınız.

Çok az ya da çok fazla makyaj

Gösterişli bir allık ve ruj da en az hiç makyajsız olmak kadar yaşlı gösterebilir. Hala kendinize en uygun olan makyaj stilini bilmiyorsanız, bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Artık göz farları da ruj ve dudak parlatıcıları gibi şeffaf ve parlak olarak üretiliyor. Doğru renkleri doğru şekilde uygulamayı öğrendiğinizde makyajınız sizi asla yaşlı göstermeyecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR