Vurmuş ayakkabı ile nasıl yürünür?

Özellikle topuklu ayakkabıların ayağı vurması sonucu duyulan acı nasıl geçer?

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2016 13:26 GÜNCELLEME 22.12.2016 13:29 Moda
Vurmuş ayakkabı ile nasıl yürünür?
Vurmuş ayakkabı ile nasıl yürünür?

zellikle babet ve topuklu ayakkabıların vurması ne denli korkunçtur hepimiz biliriz. Ama artık dert etmeye gerek kalmadı. Bilim adamlarından sevindirecek haber var!

Hiking tutkunu biri veya bir topuklu ayakkabı canavarıysanız ayağınızda oluşan şişlik ve vurmalarla baş etmek zorunda kalmışsınızdır. Bilim adamları konuya el atmış ve çözüm bulmuşlar.

Standord Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre vuran ayakkabının çözümü kalın çoraplar veya kat kat sürülen kremler değil, eczanelerden kolayca temin edilebilecek ameliyatlarda kullanılan geniş yara bantları.

Clinical Journal of Sports Medicine'da yayınlanan makaleye göre vuran ayaklarda geniş yara bantları kullanmak sorunların neredeyse yüzde 50 azalmasına sebep oluyor.

128 konuşu üzerinde deney yapan Standord Üniversitesi çalışanları yaptıkları deney sonucunda 81 kişinin bant yapıştırılmamış gölgelerde yaralanmalar yaşadıklarını tespit etmişlerdir.

Araştırmaya göre 128 kişiden sadece 30'unda bant yapıştırılan yerlerde yaralara rastlandı.

Araştırmanın yürütücüsü Grant Lipman'a göre yara bantları ince ve pürüzsüz oldukları için hassas alanlarda sürtünme kaynaklı stresi azalarak yara ve şişliklerin oluşmasını engelliyor.

YORUMLAR 1
  • Arasinda en akilli 6 yıl önce Şikayet Et
    Alirken düsüneceksin onu. Sadece güzelligini degil. Nasil oturdugunu, vurup vurmadigini deneyeceksin bastan.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR