Paris sokak modası nasıl yapılır?

Fransız kadınlarının gözde stillerinden biri olan parizyen stilin ne olduğunu biliyor musunuz? Parizyen tarz nasıl yapılır? Sizler için Paris'in sokak modasında gözde olan parizyen stilin ipuçlarını araştırdık. Son altı aydır ülkemizde de sıklıkla kullanılan parizyen stile dair bilinmeyenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2019 11:14 GÜNCELLEME 24.02.2019 11:16 Moda
Paris sokak modası nasıl yapılır?
Paris sokak modası nasıl yapılır?

Modanın başkenti sayılan Paris sokaklarında karşınıza çıkan her dört kadından ikisi parizyen stil sahibidir. Parizyen stili sahibi olmak istiyorsanız gardırobunuzu yenilemeniz gerekiyor. Bir Paris sokak modası haline gelen parizyen stili tesettür giyiminde de karşımıza çıkmaya başladı. Salaş, rahat ve kullanışlı parçaların bir araya geldiği giyimin gözdesi ceketlerdir. 

parizyen stil

Alafranga bir duruşun temsili olan parizyen stil ile sokaklarda tüm tarzınızla ilgili konuşabilirsiniz. Bu tarz 40'lı yıllardan itibaren Paris'teki üst tabaka kadınlarının tercih ettiği bir tarzdır. Köklü bir geçmişi olan parizyen stilin temelini oluşturan parçalar ise kumaş pantolonlar, bluzlar ve ceketlerdir.

parizyen

Bunların yanı sıra kaba gözlükler, eldivenler, el çantaları, tek takı ve düz bir makyajdır. Tek çizgili parça ya da tek renk oluşturularak tercih edilen kıyafetler cool görünümü artırmaya yardımcı oluyor.

parizyen stil nasıl yapılır

Bu tarz genellikle sonbahardan kışa kadar sıklıkla tercih ediliyor. Gerçek parizyen stil sahibi kadınlar ise aynı parçaların ince kumaşları ile stili ilkbahar ve yazında yürütüyor.

parizyen stil

Türk modasında sokaktaki ciddi tarz olarak adlandırılan ve birçok fenomenin tercih ettiği bu stiline sahip olarak sizde bir parizyen kadın olabilirsiniz. Moda da eskimeyen parçalarla her sene gündemde kalan parizyen stili oturtmuş bir kadın en hızlı ve kolay kombin hazırlayan olarak gösteriliyor.

beatrice gutu

Sosyal medyada Beatrice Gutu adlı genç kadın bu konuda adeta birçok kişiye örnek olacak şekilde parizyen sitili oluşturmada başarılıdır.

Beatrice gutu ınstagram

Her yılın modasını takip ederek parizyen stili yeniden tasarlayan Gutu, eskimeyen modanın en iddialıları arasında yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR