Uzmanların önerileriyle evden çalışırken motive olmak için nasıl giyinilmeli?

Koronavirüs birçok şirketi evden çalışma seçeneğine yöneltti. Home office olarak da geçen bu sistemde çoğu insan, ev içerisinde pijamaları ya da gündelik kıyafetleriyle iş başına oturmayı tercih ediyorlar. Oysa enerjinizi yükseltecek renklerin olduğu farklı stillerle kendinize bir kombin oluşturabilirsiniz. Sizlere home office döneminizde uygulayabileceğiniz kombin önerilerini derledik. İşte home office kombinleri.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2020 14:22 GÜNCELLEME 10.04.2020 09:53 Moda
Uzmanların önerileriyle evden çalışırken motive olmak için nasıl giyinilmeli?
Uzmanların önerileriyle evden çalışırken motive olmak için nasıl giyinilmeli?

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan COVID - 19, bilinen diğer adıyla Koronavirüs, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Birçok şirket, çalışmalarını evden yürütmeye karar verdi. Home office olarak da kabul edilen bu süreçte insanlar, iş başına geçerken pijamalarını ve ev içerisinde giyindikleri kıyafetleri tercih ediyorlar. Oysa uzmanlar ve stilistler, bunun hem iş psikolojisi hem de kişinin günlük enerjisi açısından doğru olmadığı fikrindeler. İngiliz stilist Susie Hasler, konuyla ilgili olarak şu yorumda bulunuyor: 'Özenle hazırlanmak ve bir rutini takip etmek zihinsel sağlığımız için önemli. Bu sayede 'sanki işteymiş gibi' hissedip daha odaklanabiliriz.' Peki ev kombininde nasıl bir iş stili uygulanabilir?

UZMANLAR NE SÖYLÜYOR?

Her ne kadar rahatlığın simgesi olarak kabul edilse de, eşofman giyimi iş hayatı için uygun bir tercih değildir. Öyle ki buna pijama takımları da dahildir. Modellerin oluşturduğu rahatlık, giyen kişide adaptasyon sorunu oluşturabilir. 

Bu durum yıllardır çeşitli psikologların da araştırma konusu olarak dikkat çekiyor. Ve varılan sonuçlarda, kıyafetlerin psikolojik etkilerinin yansımasında herhangi bir cinsiyet ayrımının bulunmadığı gözleniyor. Örneğin; 2015 yılında yayımlanan bir araştırmaya göre, formal kıyafetlerin çalışan kişide daha iyi bir performans çıkarımına sebep olduğu gözlemlenmiş.

İşte küçük adımlarla uygulayabileceğiniz home office kombin önerileri:

UYKU HALİNDEN KURTULMAK İÇİN PİJAMA VE EŞOFMAN GİYMEYİN

Uykudan kalkar kalkmaz iş başına oturmak yapılabilecek en yanlış hareketlerden biri olacaktır. Yüzünüzü yıkayıp sıcacık çayınızı veya kahvenizi yanınıza aldıktan sonra, bir bluz veya sweathirt ile sıkmayan bir jean pantolon giyip kendinizi uyku halinden kurtarabilirsiniz. Pijama ve eşofmanlarla çalışmak, rahat kıyafetler oldukları için sizi iş psikolojisine yönelmek konusunda zorlayacaktır.

SİZİ ENERJİK TUTACAK CANLI RENKLER TERCİH EDİN

Enerjinizi daha yüksek tutmak ve ev halinin vermiş olduğu sakinlik hissini kırmak için renkli, canlı tonlar tercih edin. Bu renkler nelerdir derseniz; sarı, kırmızı ve turuncudur. Mavi, yeşil ve mor ise soğuk renklerdir.

BEYAZ RENK KULLANIN

Beyaz, aydınlık bir ton olması sebebiyle çalışma ortamında kesinlikle yer alması gereken renklerdendir. Bu nedenle üst ve alt giyim, bunun dışında aksesuarlarınızda mutlaka beyaz bir ton bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır.

KIRIŞMAYAN PARÇALAR VE KANVAS PANTOLONLAR

Kalem etek, dar gömlek vb. parçalardan ziyade, görüntülü görüşmelerinizde de rahatlık kullanabileceğiniz kırışmayan üst giyimleri tercih etmelisiniz. Hem gün boyu sizi şık ve rahat tutar hem de online görüşme ve toplantılarda kombin açısından sorun yaşamamış olursunuz.

Üst giyim konusu tamam, ancak alt giyimde de aynı rahatlığı bulmanız gerekir. Bunun için kanvas model pantolanlar ideal olacaktır. 

YORUMLAR 2
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    uzman mı? nasıl ve neye göre uzman? ben 8 senedir evden çalışıyorum, Allah a şükür çok da iyi idare ediyorum, uzmanı falan bırakın, nasıl istiyorsanız öyle giyinin, televizyon ya da videolardan uzak durun, dışarıyı gören bir konumda olmayın, masanızda oyuncaklı civcivli şeyler olmasın ve en dikkat edilmesi gereken (bunları kendi adıma söylüyorum) işi ciddiye alın, saatlerinize uyun hatta mümkünse ofiste verdiğiniz çabanın fazlasını verin + işi ertelemeyin.
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    yav he he
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR