Korkut'ta kitap okuma yarışması

Korkut ilçesindeki öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla bilgi yarışması düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2017 13:59 GÜNCELLEME 22.05.2017 13:59 GÜNCEL
Korkut'ta kitap okuma yarışması
Korkut'ta kitap okuma yarışması

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Korkut Kız Yatılı Bölge Okulunda (YBO) düzenlenen yarışmada, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu birinci, Karakale Ortaokulu ikinci, Tan Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci öğrencilere tablet bilgisayar, ikinci olanlara ise müzik çalar hediye edildi.

Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, bu tür etkinliklerin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırdığını belirtti.

Mağ, "Gerçekten bu ve benzeri etkinlikler sayesinde çocuklarımızın okumaya olan ilgileri son derece artış gösterecektir. İnsanın kendini tanıyabilmesinin ilk adımı okumaktır. İnsan okudukça kendini ve sınırlarını çok iyi tanıyacak. Bu sayede ne gibi büyük işler başarabileceğine olan inancı artacaktır. Aynı zamanda okudukça kendini tanıyan insan ahlaki bir olgunluğa da erişecektir. Umarım böylesine güzel ve faydalı organizasyonların devamı gelir." ifadelerini kullandı.

Korkut Milli Eğitim Müdürü Caner Budak ise eğitimcilerin ilk görevinin yeni yetişen çocuklara ve gençlere, kitap okuma sevgisini ve kitap okuma zevkini aşılayabilmek olduğunu ifade etti.

Budak, "Ülkemiz okuyan, okuduğunu anlayan, sorgulayan ve özümseyen bireylerin omzunda geleceğe taşınacaktır. Şayet geleceğimizi sağlam bir zeminde ve sağlam bireylerin omzunda yükseltmek istiyorsak yeni nesillere evvela gerçek bir okuma alışkanlığı kazandırmalıyız." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR