Hüseyin Kudsi Sezgin: "Dinimiz musikimizden, musikimiz dinimizden ayrı değildir"

Klasik Türk müziği sanatçısı, bestekar ve hafız Bekir Sıdkı Sezgin'in oğlu, neyzen Hüseyin Kudsi Sezgin, babasının musiki eğitiminde, dedesi Hafız Hüseyin Efendi'nin önemli bir rolü olduğunu belirterek, "Bizim musikimizle dinimiz iç içedir.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2020 14:33 GÜNCELLEME 27.11.2020 14:33 Müzik
Hüseyin Kudsi Sezgin: "Dinimiz musikimizden, musikimiz dinimizden ayrı değildir"
Hüseyin Kudsi Sezgin: "Dinimiz musikimizden, musikimiz dinimizden ayrı değildir"

Klasik Türk müziği sanatçısı, bestekar ve hafız Bekir Sıdkı Sezgin'in oğlu, neyzen Hüseyin Kudsi Sezgin, babasının musiki eğitiminde, dedesi Hafız Hüseyin Efendi'nin önemli bir rolü olduğunu belirterek, "Bizim musikimizle dinimiz iç içedir. Bizim dinimiz musikimizden, musikimiz dinimizden ayrı değildir. Dolayısıyla eskiden bu mevzuda daha yetkin eğitim alınıyordu. Dedem, almış olduğu eğitim itibariyle de babama bu musiki bilgilerini ilk aktaran kişiydi." dedi.

 

Hüseyin Kudsi Sezgin, babasıının hayatını, klasik Türk musikisi ve dini musiki alanındaki çalışmalarını, Ahmet Sadık Hıdır ve Yasin Eker'le birlikte hazırladıkları "Bekir Sıdkı Sezgin - Musikiye Vakfedilmiş Bir Ömür" isimli eserin hazırlık aşamalarını AA muhabirine anlattı.

SORU: Babanızla beraber ailenizde musikiyle ilgilenen ve bunu meslek edinen ikinci kişisiniz. Bize bu süreci anlatır mısınız?

 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • byy 3 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizi Peygamberimizi anlatmak için bir vesiledir.
    Cevapla
  • byy 3 yıl önce Şikayet Et
    çalgı demiyor musıki diyor. dinlediğimiz ilahilerde de var. Kur'an okurkn de makamla okunur. bilmeden bana cevap yazan kişi. iyice araştır sonra tekrar yaz.
    Cevapla
  • Mahmud 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam dininde çalgının yeri yoktur bestekar bey
    Cevapla
  • şahin avcı 3 yıl önce Şikayet Et
    daha Peygamber bile olmadan önce gittiği düğünde müzik başlar başlamaz Allah tarafından uyutulan taa ki müzik bitince uyandırılan bir Peygamberin dinine iftira atan ister hafız oğlu hafız olsun bizim için kıymeti harbiyesi yoktur.
    Cevapla
  • byy 3 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapanlar bişey bilmiyorsunuz. insan bilmediğinin düşmanıdır. kısacası herşeye illa bişey söylemek zorunda mısınız
    Cevapla
  • Aha 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen acaba neden cevabcılara yazdın Çok. Bilenlerin bir üst makamında oluyorsun yani şaklaban itin karşısında duracaksınki it sussun Neme lazımcı olduğunuzdan sen ve bu gibiler boş çöplük beyinlere sahipsiniz. O çöpten ne geleceğinde belli ne oldu. Nefsine ağırmı geldi. Yürü şaklaban ordusu
    Cevapla
  • crayz 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bu konu herşey değil Allah rasulunun hayatı ortada birde fazla dinleyip ibadet yapmamak !!! ilginç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR