Eurovision'da Türk bayrağıyla zafer

Temsilcimiz Yüksek Sadakat'in elendiği 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Azerbaycan kazandı. İkili, zafer sonrası sahneye Türk bayrağıyla çıktı, görenleri şaşırttı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 11:17 GÜNCELLEME 15.05.2011 11:17 Müzik
Eurovision'da Türk bayrağıyla zafer
Eurovision'da Türk bayrağıyla zafer

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan 221 puanla birinci oldu. Sonucun açıklanmasıyla birlikte Azerbaycanlı şarkıcı Nigar Cemal, elinde Türk bayrağıyla sahneye koştu.

Yüksek Sadakat'in yarı finalde elenmesinin ardından "kardeş ülke" Azerbaycan'ın kazanması teselli oldu. Azerbaycan'a Türkiye'den 12 tam puan verildi.

Düsseldorf Eurovizyon Arena'da gerçekleştirilen finalde Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Sırbistan, Rusya, İsviçre, Gürcistan, Finlandiya, İzlanda, Macaristan, Litvanya, Azerbaycan, Yunanistan, Estonya, Romanya, Moldova, İrlanda, Bosna Hersek, Danimarka, Avusturya, Ukrayna, Slovenya ve İsveç birincincilik için yarıştı. 25 ülkenin sahne aldığı finalde, Azerbaycan adına yarışan Eldar Kasımov ve Nigar Cemal "Running Scared" adlı şarkıyla 221 puan toplayarak Eurovizyon'u kazandı. İkinciliği 189 puanla İtalya elde ederken, üçüncü ise 185 puanla İsveç oldu.

Tarihinde dördüncü kez Eurovision'a katılan Azerbaycan'ın daha önceki dereceleri sekizincilik, üçüncülük ve beşincilikti.

AZERİLER BİRİNCİLİĞİ AZATLIK MEYDANI'NDA KUTLADI

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ın birinci olmasından sonra Azerilir, Eurovision birinciliğini Azatlık Meydanı'nda coşkuyla kutladı.

Kutlamalara katılan yüzlerce Azeri, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğin lehine ve Ermeni işgalinde bulunan Yukarı Karabağ topraklarının işgalden kurtulması yönünde slogan attıkları görüldü.

AA muhabirine açıklamada bulunan bazı Azeri vatandaşlar ise uzun bir süreden sonra ilk defa sevinç yaşadıklarını ifade ederek, yarışmada Türkiye'nin kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kutlamalara , başkent Bakü'de yaşayan Türk öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

KAYNAK : AA-CİHAN
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • turanes 13 yıl önce Şikayet Et
    .. namussuzluktan başka bişi değil,türkiye ilk güzellik yarışmasına girdiğindede kazanmıştı,kazandıranlar bu türkiyede namussuzluğu yaymak için fırsat oyları mutlaka türkiyeliye veverelim manasında anlaşmışlardı.Kadının cinselliği ön pılana çıkarılıp mal gibi alınıp satılan emparlalis toplum eğlence merkezlerinde,içki sofralarında meze den başka ne Nette araştırın Gelenler belgeselinde falan sertap erener şarkısını bitirirken piramit ve göz işareti yapıyor,arkasında yine dünyanın fitnesi yahudi masonlar var Birinci yapmak için kesinlikle şarkısına veya sesine bakmazlar,insanları taptıkları şeytan ın yoluna sevkediyormu ona bakarlar
    Cevapla
  • Gülderyası 13 yıl önce Şikayet Et
    Beni hiç İlgilendirmez!. *Bu yarışmayı son yıllarda hiç izlemiyorum, sonucunu bilmiyorum.*Azerbaycan birinci olmuş, eline ne geçti,belki de birçok günah geçti,o zaman bundan banane!Çıplakmış,boşverin derim, Türkiye'nin bir kısmının bundan farkı nedir?
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    fujin nick. sahnedeki kişinin veya başka kişilerin ne giydiği veya neresini servis ettiğiyle ilgili değiliz.tepkimiz eurovision gibi bizle uzaktan yakından alakası olmayan bir organizasyonda azerilerin sahneye bizim bayrağımızla çıkmış olmasını ZAFER diye sunanlara !hem senin gibi düşünmek zorunda da değiliz.zaman kimin avuntuyla meşgul olduğunu gösterecek !
    Cevapla
  • FuJiN 13 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakınc. Nie u denli global dünyaya entegre olamayıp 12.yüzyılın zaferleriyle övünerek kendmizi avuttumuzu cok iyi anlıyorum.Yaa kardeşim o sahnedeki kişinin tercihidir.İstedigi gibi giyinir.Size ne yaa?O kötülediğiniz kişinin itikadı belki sizden saglamdır.Böyle yaparak insanları kazanacagınza ayrımcılık yapıyorsunuz.Orada kesinlikle hiç bir art niyet söz konusu deil.Ahlaki erezyonu mucip bi objede yok..o kadar samimiysenizde neden zamanındaki tv dizilerine böyle sesiniz cıkmadı ?
    Cevapla
  • Ben kendim 13 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale dışarıdan gelenler tarafından geçilmedi. Zaten geçilemeyeceğini İngilizler çok iyi biliyorlardı. Bizi bizden gibi görünenlerle malup ettiler. Haçlı ordusu zaferini Çanakkale'de değil ama birkaç yıl sonra Keriman Halis'e madalya takarken yaptığı konuşmayla ilan etti. Ölenler hariç hepimiz malup olduk! Ah kardeşlerim! Ne olur AKP'yi eften püften sebeplerle yanlız bırakmayın. Dava sandığınızdan çok daha büyük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR