27 günlük bebeğe kalp ameliyatı

Kalp hastası 27 günlük Emine Canan Çarıksız, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla hayata tutundu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 16:16 GÜNCELLEME 15.05.2011 16:16 Neler oluyor hayatta?
27 günlük bebeğe kalp ameliyatı
27 günlük bebeğe kalp ameliyatı

DEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dağ köyünde tarım işçisi olarak çalışan Cahide (31) ve Uğur (37) Çarıksız çiftinin dördüncü kızları olarak Çanakkale Devlet Hastanesinde dünyaya gelen Emine Canan Çarıksız, morarma ve zor nefes alma şikayetleri nedeniyle İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesine gönderildi.

Kalp destekleyici tedavi uygulanan Emine Canan Çarıksız, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Yenidoğan döneminde sıklıkla ölümcül sonuçlanan rahatsızlık nedeniyle bebek, 2 kilo 80 gram olarak getirildiği DEÜ Hastanesinde acil ameliyata alındı.

Emine Canan bebek, 28 Nisan'da Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Baran Uğurlu ve Dr. Mehmet Güzeloğlu'nun gerçekleştirdiği operasyonla yaşama tutundu.

Kalp akciğer pompası kullanılarak hastanın 16 derece kadar soğutulduğunu belirten Prof. Dr. Baran Uğurlu, ardından pompa kapatılarak dolaşımı tamamen durdurduklarını, akciğerden gelen damarların sol kalbe dikildiğini, kalpteki deliğin kapatıldığını kaydetti.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Emine Canan taburcu edilirken, maddi imkansızlıklarla geldikleri DEÜ Hastanesinde sağlık çalışanları ve çevredekilerin yardımlarıyla tedavi sürecini tamamlayan Çarıksız ailesi, kendilerine destek verenlere ve doktorlara teşekkür etti.

Anne Cahide Çarıksız, diğer kızları ve yakınlarında kalp rahatsızlığı bulunmadığını ifade ederek, ''Behçet Uz Hastanesinde doktorlar çocuğumuzun kalbinde delik olduğunu, damarlarının ters çalıştığını söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesine geldiğimizde kızım hemen ameliyata alındı. Şimdi çocuğumuzun durumunun düzeldiğini ve eve gidebileceğimizi söylediler'' dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • hilal71 13 yıl önce Şikayet Et
    hayret ki ne hayret. bu haberde sağlık bakanından hiç bahsedilmemiş.doktorların başarısından ve sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınına yaptıkları yardımlardan bahsedilmiş.çok şaşırdım.zaten bu sitenin ekser yorumcu kitlesi de çok şaşırmış olmalı ki sadece haberi okuyup geçmişler yorum yapmamışlar.eğer haberde doktorlara saldırılabilecek en ufak bir şey olsaydı en çok yorumlanan haberler listesinde olurdu.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR