Buzdağının çöküşü kamerada

Antarktika'nın Wilhelmina Körfezi'nde botla gezintiye çıkan turistler, dev bir aysbergin çöküşüne şahit oldu. Buzdağının yıkılması ve turistlerin yaşadığı dehşet anları kayda alındı

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2012 08:25 GÜNCELLEME 13.03.2012 08:25 Neler oluyor hayatta?
Buzdağının çöküşü kamerada
Buzdağının çöküşü kamerada

Wilhelmina Körfezi'nde botla tur gezisi yapan turistler, ortasında boşluk bulunan devasa bir buzdağının yakınından geçmek istedi. Bu sırada buzdağından bazı parçaların düştüğünü gören Hollandalı turist Lex Coppoolse, yanındaki kamera ile kayda girdi. Yavaş yavaş üzerindeki parçaları kopan aysberg, beklenmedik bir şekilde aniden çöktü. Buz parçaları turistlerin üzerine yağdı. Bottaki yolcular bir an korkuya kapılsa da, tehlikenin geçtiğini fark etmelerinin ardından coşkuyla bağırdı. Yaşanan ender olay, an be an Coppoolse tarafından görüntülendi.

Olay anı hakkında konuşan Lex Coppoolse, "Aysberg, botumuz ona yakın olduğu sırada adeta patladı. Binlerce yıllık büyük buz parçaları bize çarpacaktı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 2
  • Enes YAVUZ 12 yıl önce Şikayet Et
    VURDUM DUYMAZ İNSANLAR TOPLULUĞU. Bu ve benzeri insanların yeryüzünde bitmek tükenmek bilmeyen aşırı istek ve arzuları ile aşırı üretim ve tüketimde sınır tanımayan müsrifane yaşamı tetikleyen kapitalist düşünce sisteminin dünyayı yiyip bitirdiğine şahit olarak kahkaha atmak zavallılıktan başka bi şey değil.Dünya böyle vurdum duymaz insanlar sebebiyle heba oluyor ancak adamlar zevkle seyrediyor ve bu anları kendilerince ölümsüzleştiriyorlar. "Son nehir kuruduğunda,son balık öldüğünde insanoğlu paranın yenilemeyeceğini anlayacak."
    Cevapla
  • mehmet ulukaya 12 yıl önce Şikayet Et
    çok gezersen bozarsın tabi. çok gezersen bozarsın tabi dokunmasan zaten hiç bir şey olmayacak...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR