Kurban Bayramı kutlanıyor

Niğde Valiliği bayramlaşma töreni düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2015 19:06 GÜNCELLEME 24.09.2015 19:06 GÜNCEL
Kurban Bayramı kutlanıyor
Kurban Bayramı kutlanıyor

Valilik tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programına, Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, MHP Milletvekili Vedat Bayram, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, siyasi parti başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Vali Kılıç, tüm İslam aleminin sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmesi dileğinde bulunarak, "Gönül isterdi ki bayramlara girerken gönül ferahlığı ve rahatlığı içerisinde girelim. Ama son yıllarda sürekli gelen felaketler bayramlara buruk girmemize vesile olmaktadır" dedi.

Kılıç, bayrama buruk girdiklerini belirterek, "Dün Çeçenistan'da, Azerbaycan'da ve Irak'ta akan kanlar bizi üzüyordu. Bugün ise Suriye'de kardeşlerimizin akan kanları, Doğu Türkistan'daki zulüm bizi üzüyor. Bayrama buruk giriyoruz. Bugün de Mekke'den gelen bir haber, Suriyeli kardeşlerimizin Avrupa kapılarındaki gördükleri mezalim, kendisine medeni diyen insanların o zavallılara yaptıkları vahşet bizim kalbimizdeki burukluğu artırıyor" ifadelerini kullandı.

Her bayramda birlik ve bütünlük için dua ettiklerini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Yarabbi, bütünlüğümüzü muhafaza et, birbirimizi bize sevdir, aramızdaki kin ve düşmanlığı yok et. Bizi bir et, bizi bütün et, bizi diri et. Bizim devletimizin bekasına müsaade et. Devletimizi güçlü, milletimizi mutlu kıl, duamız bu. İnşallah her bayramda tekrarlanan bir güçle yeniden diriliriz. Binlerce yıllık tarihimizdeki haşmetli, kudretli dönemlere döneriz mazlum milletlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi oluruz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR