Niğde'nin kovboy muhtarı at sırtında dert dinliyor

Niğde'de "kovboy muhtar" olarak tanınan Tuğba Somkaya, Niğde Belediyesinin mahalle birleştirme kararının ardından büyüyen mahalleyi atıyla dolaşarak vatandaşların sorun ve taleplerini dinliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 10:41 GÜNCELLEME 21.10.2024 10:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Niğde'nin kovboy muhtarı at sırtında dert dinliyor
Niğde'nin kovboy muhtarı at sırtında dert dinliyor

Niğde merkezde "Kovboy muhtar" olarak bilinen Tuğba Somkaya, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aldığı oylarla 5 erkek rakibini geride bırakarak Dere, Yenice ve İnönü mahallelerinin birleşmesi ile Niğde'nin en kalabalık nüfusa sahip mahallelerinden birinin muhtarı seçildi. 

Tuğba Somkaya, Niğde Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararlar neticesinde büyüyen mahalleyi at sırtında dolaşarak vatandaşların sorun ve taleplerini öğreniyor. 

Mahalle nüfusunun 10 binden 20 bine yükseldiğini belirten Somkaya,"Nüfusumuz arttı ve buna bağlı olarak işimiz artsa da yaşımız genç olduğu için mesleğimizi severek yapıyoruz. Daha çok insana hizmet ediyoruz. İnsanların ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sürekli bir aradayız zaten. Özellikle kadınlarla sık sık bir araya geliyoruz. Kovboy muhtar olduğum için atımla gezerek halkın yanında oluyorum isteklerini, şikayetlerini dinliyorum. Gerekli mercilere ulaştırıyorum ve taleplerin takipçisi oluyorum." şeklinde konuştu. 

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ KOVBOY MUHTAR İÇİN ZORLU GEÇTİ

31 Mart 2024 seçimlerinin bir önceki seçime kıyasla daha zorlu geçtiğini belirten Somkaya, "Karşımdaki iki rakibimden birisi birleşen Yenice Mahallesi ile Dere Mahallesi'nin muhtarıydı. Çok şükür bin oy farkla yeniden 3 mahallenin muhtarı olmuş oldum." diye konuştu. 

"MUHTARLIK GÖNÜL İŞİDİR"

Mesleğini severek yaptığını söyleyen ve muhtarlığın bir gönül işi olduğunu dile getiren Somkaya "Gönlünüzden gelecek, halkla iç içe olacaksınız onların yanına giderken muhtar gibi değil bir abla bir kardeş olarak gideceksiniz ki bu da bize güzel dönüşler olduğunu gösteriyor hep." ifadelerini kullandı. 

"HELALİYLE NAMUSUYLA YAPILAN HER İŞ GÜZELDİR"

Her kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması gerektiğine dikkat çeken Somkaya, "Patates işçisi olabilir, muhtar olabilir, temizliğe giden bir kadın olabilir. Helaliyle, namusuyla yapılan her iş güzeldir. O yüzden kadınlara azimle yollarına devam etmelerini öneriyorum." dedi.

Mahalle sakinleri ise tekrar seçilen kovboy muhtar Tuğba Somkaya'dan memnun olduklarını dile getirerek uzun yıllar mahallelerinin muhtarı olmasını istediklerini belirttiler. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR