Gazze'den atılan 4 roket etkisiz hale getirildi

İsrail, Gazze'den atılan 4 roketten ikisinin Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2014 14:08 GÜNCELLEME 25.07.2014 14:08 Ortadoğu
Gazze'den atılan 4 roket etkisiz hale getirildi
Gazze'den atılan 4 roket etkisiz hale getirildi

İsrail ordusunun resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, bugün Gazze'den İsrail'e 4 roket atıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Atılan roketlerden ikisi Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi, diğer ikisi de boş araziye düştü" denildi.

Gazze'den bugün atılan bir füzenin ülkenin güneyindeki Askelon kentinde boş bir eve düştüğü ve söz konusu evde hasar meydana geldiği kaydedilmişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail saldırılarında şu ana kadar 815 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 260 Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını açıklamış ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Ali Eren 9 yıl önce Şikayet Et
    Colayla Dondurmayla olmaz diyenler. ne diyor? Kolaya kaçan Müslümanlar hadi sosyal ağlardan, kullandığınız alman abd arabalarından, cebinize kadar giren cep telefonlarından vazgeçin diyor. cola içmemek (başka alternatifi var) kolayına gidiyor. O meydanlarda toplananlara "cebinde kredi kartı yani dünyadaki faiz sisteminin bir numaralı aracı" olmayanlar 1 adım öne çıksın desek kaç tanesi çıkacak?? Kusura bakmayın bu dünyada herkesin çalıştığının karşılığı var. Amma hayra amma zulme kullanır. Hesabını verecek. Ama yattığımız yerden ebabil beklersek göreceğimiz şey o ebabillerin kendi üstümüze gelmesi olacak Allah muhafaza....
    Cevapla
  • fahri aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    siz uyuyun islam alemi. adamlar atılan füzelerin %100 yakalar hale geldiginde sıra sizede gelecek .siz uyumaya, petrol parasıyla sefa sürmeye devam edin...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR