İran'dan tehdit: Onları silahlandıracağız

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, İsrail'e karşı Filistin'in Batı Şeria bölgesini silahlandıracaklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2015 16:31 GÜNCELLEME 21.01.2015 16:59 Ortadoğu
İran'dan tehdit: Onları silahlandıracağız
İran'dan tehdit: Onları silahlandıracağız

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, İsrail'e karşı Filistin'in Batı Şeria bölgesini silahlandıracaklarını belirterek, "Batı Şeria'yı silahlandırmak İran'ın genel askeri politikası ve biz bu yolda tüm kapasitemizi kullanacağız" dedi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah üyelerini anma merasiminde konuşan Dehkan, İsrail'in saldırısına uygun zaman ve mekanda misillemede bulunacaklarını söyleyerek, "Siyonistlerin saldırısı yanıtsız kalmayacak" diye konuştu.

Dehkan, Filistin'in Batı Şeria kentinde İsrail'e karşı savaşan grupları silahlandıracaklarını kaydederek, "Batı Şeria'yı silahlandırmak, İran'ın genel askeri politikası ve biz bu yolda tüm kapasitemizi kullanacağız" ifadesini kullandı.

İran Savunma Bakanı Dehkan, ülkesine karşı askeri saldırı tehditlerinin sorulması üzerine, "Eğer Amerikalıların cesareti varsa saldırsınlar" cevabını verdi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de Kasım ayında yaptığı bir konuşmada, "İsrail'e karşı Batı Şeria da Gazze gibi silahlandırılmalı ve savunmaya hazır olmalıdır" diyerek, Batı Şeria'nın silahlandırılması gerektiğinin işaretini vermişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Emre G 9 yıl önce Şikayet Et
    Şia değil mi ? Ancak havlarlar...
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    iran sürekli konuşuyor ama icraat yok.
    Cevapla
  • senol 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar haması bile israilin kurduğu şüpheleri varken iranın yunanistan üzerinden kripto bir şirketle israilde füze parçaları aldığı ortaya çıkmışken bunlar kimi kandırıyorlar bence israilin saldırılarını meşrulaştırma çabası israilin orayı rahat rahat vurabilmesi için karşısında bir tehdit olması gerekiyor ve ikide bir israili yoketmek lazım gibi açıklamalarıda iç siyaset malzemesi bunlar birbirlerini ne zaman vurdular iran ne zaman yahudi hristiyan bir devleti vurmuş......
    Cevapla
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar cahil insanlar var.sovvet rusya iranı işgal etmişti.amerika bu duruma karşı çıktı.yani amerika burda iranı destekledi diye devamlı günümüze kadar da iranı desteklediği anlamına gelmez.zaten şuan böyle bir şey yok. o zamanlar amerika ve israil menşeli füze parçalrı karışıktır.belki o devirde amerika iranı desteklemek için malzeme vermiş olabilir. ama bu o zamanda kaldı.şimdiye kadar çok şey değişti.sovyet rusya yıkıldı.yerine rusy a kuruldu ve çıkar dengeleri değişti. her neyse ... şuan bu haberden anlaşılacağı üzere de israile en çok zarar veren devlet biz tüürkler değil irandır. ve iranda çok iyi yapıyor. siz hala masal anlatın durun...
    Cevapla
  • zalimler 9 yıl önce Şikayet Et
    iran ancak zalim sürüsüdür ateşperesttir müslümanlıklada asla ilgisi yokdur , bunu ülkemizdeki caferi kardeşlerimiz görüp anlamalıdır
    Cevapla
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    irana iftita atılıyor.esasından senin islamla bir alakan yok.bir kişi irana ateşperest derse imanından şüphe etsin...
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    iranın sözkonusu bölgeyi silahlandırması israilin güvenliğinin azaldığını ama iranın o bölgeyi çok hızlı bir şekilde silahlandırması israil için büyük bir tehdittir.israil bunu hakediyorçisrail en büyük darbeyi irandan alacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR