Şii lider Sistani'den "Türk işçiler" çağrısı

Şii dini lider El Sistani, Bağdat'ta kaçırılan Türk işçilerin serbest bırakılmasını istedi

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2015 15:36 GÜNCELLEME 12.09.2015 15:36 Ortadoğu
Şii lider Sistani'den "Türk işçiler" çağrısı
Şii lider Sistani'den "Türk işçiler" çağrısı

Irak'ta Şii dini lider Seyyid Ali El Sistani Bağdat'ta kaçırılan Türk işçilerin serbest bırakılmasını istedi. Eylemi gayri ahlaki olarak niteleyen Sistani'nin özel ofisinden yayınlanan bildiride olayın devletin itibarını zedelediği ifade edildi. 

Kaçırılan Türk işçilerin suçsuz olduğu ve bölgede devam eden olaylarda hiçbir rolü olmadığının altı çizilen bildiride kaçırma eyleminin hem İslam dinine hem de yasalara aykırı olduğu belirtildi. 

Sistani eylemi şiddetle kınadıklarını söyledi ve hükmet ile tüm siyasi partileri güvenlik güçlerine destek olmaya çağırdı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Süleyman Van 8 yıl önce Şikayet Et
    Zihniyetleri bozuk. Kıyamet günü hz. Aişe annemize had cezası verileceğini söylüyorlar.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    bu fotoğraftaki adam için müstafa islamoğlu neler diyor bir araştırın.
    Cevapla
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Rehber Ayetullah ali hamaney : ehli sünnet mukaddesstına küfretmek haramdır. Ayetullah ali sistani :ehli sünnet bizim kardeşimizden de öte canımızdır. Hiçbir şekilde sahabeye küfür ya da hakaret olayı yoktur. Şiiliği Şii kaynaklardan araştırın youtube da izlediğiniz 3 5 uydurma videoya kalmayın.
    Cevapla
  • cüneyd 8 yıl önce Şikayet Et
    ben mukaddesatıma küfretmeyen, ülkeme ihanet etmeyen, ırkına bakmazsızın tüm iman edenlerle kardeşim. bunu bilir, bunu söylerim. senin bu sözün, fasıkların verdiği haberden daha kıymetlidir osman kardeşim/abim..
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet kardes bu alimleri senden iyi tanidigim kesin.Bu alimler Hz.Aise annemize dil uzatmanin haram oldugunu ilan ettiler.Sen İngiliz usagi siileri ve Amerikanci sunnilerin tuzagini iyi arastir.Ummetin kurtulusu Muslumanlarin vahdetindedir.
    Cevapla
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan işgali ile ilgili fetvalarını okudun mu hiç. Birinci Dünya Savaşında Şii merciliğin işgale karşı aldığı tavrı okudun mu hiç. Zalim Saddam karşı fetvalarını okudunmu hiç?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR