Netanyahu'dan Mescid-i Aksa yalanı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Mescid-i Aksa'nın mevcut durumunda değişiklik yapmadığını söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.09.2015 19:18 GÜNCELLEME 21.09.2015 09:15 Ortadoğu
Netanyahu'dan Mescid-i Aksa yalanı
Netanyahu'dan Mescid-i Aksa yalanı

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu, "Mescid-i Aksa'daki mevcut durumu değiştiren biz değiliz. Bilakis, bazı hareket ve teşkilatlar, İsrail'in Müslümanların namaz kılmasına engel olduğu ya da camileri çıkmaya çalıştığı yönünde hiç bir doğruluk payı olmayan söylentiler yayıyor" ifadesini kullandı.

Tüm dünyanın tepki gösterdiği yaptırımları kabul etmeyen ve olmamış gibi yansıtan Netanyahu'nun açıklamasından yalan dolu başlıklar:

Netanyahu, söylentileri yayan grupların Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), İsrail'deki İslami Hareket, Hamas ve Filistin yönetimi olduğunu savundu.

Filistinlilerin İsrail askerlerine molotofkokteyli ve taş atmasıyla ilgili olarak Netanyahu, bunun çok öldürücü bir silah olduğunu ve bu nedenle Kudüs'teki polislere vur emri verdiklerini belirtti.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçtiğimiz pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında taşlı sopalı arbede yaşanıyor.

YORUMLAR 1
  • kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    At yalanı kendi sõylūyor ğõrūntūler neya ozaman başka yerde sinağok yokmu ğitsin elli kişi orda i adet yapsin yok olmaz biz muslumanları cikarırız dunya ses cikaramaz biz kabadayıyız arkamızda avrupa amarika var avrupalılar amarıkalılar bir dūşūnseler hazreti isayı kim carmağa ğerdi cevabı net siyonisler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR