Netanyahu'dan Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlileri Mescid-i Aksa'daki mevcut durumu değiştirmekle suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2015 22:06 GÜNCELLEME 29.09.2015 22:06 Ortadoğu
Netanyahu'dan Mescid-i Aksa açıklaması
Netanyahu'dan Mescid-i Aksa açıklaması

İsrail resmi televizyonu Kanal 1'in haberine göre, Netanyahu, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması için ülkeden ayrılmadan önce yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki süregelen durumu muhafaza edeceğine işaret ederek, "Filistinliler, Aksa'da İsrail polisiyle girdiği çatışmalarla mevcut durumu değiştiriyor" dedi. 

BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında İran ve büyük devletler arasında imzalanan nükleer anlaşma karşısında İsrail vatandaşlarının hissiyatını dile getireceğine işaret eden Netanyahu, konuşmasında ayrıca Suriye'deki durum, İsrail'in kuzey sınırındaki risklerin yanı sıra Filistin ile barış görüşmeleri ve "Filistinlilerin İsrail'e karşı uyguladığı tahrik" konularını ele alacağını belirtti.

Netanyahu, ayrıca "İsrail'in güvenlik alanındaki ihtiyaçları ve barışın sağlanması konusundaki gayretini" görüşmek üzere ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geleceğini sözlerine ekledi. 

İsrail, Mescid-i Aksa'daki çatışmaların, Yahudi yerleşimciler ile İsrail polisinin Aksa'ya yönelik baskınlarına karşı mücadele eden "murabıtlar"ın varlığından kaynaklandığını öne sürüyor. 

YORUMLAR 3
  • vanlılar 8 yıl önce Şikayet Et
    adi katiller birgün sizi biz yok edeceğiz.gar gat ağaçlarının arkasına saklanacaksınız.
    Cevapla
  • sabatis 8 yıl önce Şikayet Et
    herşeyleri yalan
    Cevapla
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim, El Kahhar isminle, israili,yandaslarini ve destekcilerini en yakin zamanda kahru perisan eyle,amin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR