Şok detaylar: Rusya, bayrağa rağmen vurdu!

Rusya'nın Suriye'de Özgür Suriye Ordusu hedeflerini ve sivilleri vurduğu operasyonların detayları netleşiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2015 09:39 GÜNCELLEME 01.10.2015 09:39 Ortadoğu
Şok detaylar: Rusya, bayrağa rağmen vurdu!
Şok detaylar: Rusya, bayrağa rağmen vurdu!

ÖSO BAYRAĞINA RAĞMEN VURULDU

Şam Cephesi saha komutanlarından Muhammed el-Gabi, Rusya'nın dün ilk olarak Hama kuzey kırsalında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı “İz” adlı grubun karargahını hedef aldığını belirtti.

Gabi, şunları söyledi: “O karargahın üzerinde ÖSO'nun bayrağı vardı ama ona rağmen hedef alındı. Rusya'ya göre Esed'e silah çeken herkes teröristtir ve Rusya'ya göre aynı hedeftir. Biz ÖSO olarak bizimle savaşmaya gelen herkesle savaşacağız. Rusya'yı şu andan itibaren işgalci güç olarak görüyoruz”

GÜNDE 5 KARGO UÇAĞI: TOPLARIN SESİ BİLE DEĞİŞTİ!

Rusya'nın Suriye'deki saldırıları Kurban Bayramı'nın ilk gününden bu yana devam ediyor. Ülkenin önemli Türkmen yerleşim yerlerini içinde barındıran Lazkiye kırsalında yoğunlaşan saldırılarda etkili topların kullanıldığı ifade edildi.

Türkmen Komutan Ahmet Arnavut, “Rusya Lazkiye'ye çok sayıda asker indirmiş durumda. Günde 5 kargo uçağı gelip asker, silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor. Çok güçlü toplar getirildi ve sivil yerleşim yerleri bombalanıyor. Rusya'nın silah sevkiyatının ardından top sesleri dahi değişti. Esed'e karşı savunduğumuz toprakları Rusya'ya karşı da savunacağız” dedi.

"SURİYE HALKI RUSYA İŞGALİNE KARŞI"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarını kınayarak Suriye halkının "Rusya işgaline" karşı özgürlük mücadelesi vereceğini söyledi.

SMDK Başkanı Hoca, Rusya'nın saldırıları üzerine BM'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda "SMDK, Rusya'nın Suriye halkına yönelik 36 sivilin can kaybıyla sonuçlanan saldırısını en sert şekilde kınıyor" diyen Hoca, ölenlerden 5'inin çocuk, birisinin de yardım görevlisi olduğunu kaydetti.

İnsan hayatına ve sivillerin korunmasına önem veren BM üyelerine bu saldırının durdurulması için çağrı yapan Halid Hoca, "Rusya, İran, DAEŞ ve Hizbullah da içinde olmak üzere tüm yabancı birliklerin Suriye'den çekilmesi için uluslararası toplumun ellerinden geleni yapmasını istiyoruz" dedi.

Siyasi geçiş sürecinin müzakere edilebilmesi için sivillere yönelik her türlü saldırının sonlandırılmasını isteyen Hoca, "Biz Esed ve insanlığa karşı suç ve savaş suçu işleyenlerin içinde olmadığı her türlü geçiş sürecini destekleriz" diye konuştu.

"RUSYA REJİMİ AYAKTA TUTMAK İÇİN SURİYE'DE"

Rusya'nın DAEŞ'le savaşmadığını da belirten Hoca, "Rusya'nın DAEŞ'le savaştığı açıklaması mesnetsiz. Rusya, Suriye'nin sadece yüzde 14'ünü kontrol eden ve meşruiyetini kaybeden rejimi ayakta tutmak için orada" dedi.

Suriye halkını dış güçlerin saldırısına karşı koruyacaklarını anlatan Hoca, "Biz sadece sivillerin korunması için güvenli bölge istiyoruz. Uçuşa yasak bölge, bombalamanın olmayacağı bölge diye de isimlendirebilirsiniz. Güvenlik ve siyasi geçiş süreci için varil bombaları ve Rusya'nın saldırıları durdurulmalı" diye konuştu.

"Esed'in varlığı tüm sürece zarar veriyor. Beşar Esed'in iktidarda olduğu her gün, yeni sivil ölümüne ve geçiş sürecinin yıkılmasına neden oluyor. Esed'in geçiş sürecinin ne başında ne ortasında ne de sonunda bir rolü olamaz" dedi.

Bugün Humus'ta hedef alınan bölgenin Humus'un kuzeyindeki üç bölge olduğunu ve hayatını kaybedenlerin tamamının sivil olduğunu kaydeden Hoca, "Rus işgali, Suriye halkının özgürlük mücadelesiyle yanıtlanacaktır. Bunu yapmaya hakkımız var" dedi.

Bölgenin bir yıl önce DAEŞ'ten ve El-Nusra cephesinden "temizlendiğini" de ifade eden Hoca, Rusya'nın saldırılardaki amacının Esed'e destek vermek olduğunu kaydetti.

Uluslararası toplumun bu saldırıyı kınamasını ve sivillerin korunmasını isteyen Hoca, Özgür Suriye Ordusu'nun 70 bin askeri olduğunu ve hava gücü olmasa rejimi yenebileceklerini dile getirdi.

ADIM ADIM OPERASYON!

Rusya'nın Suriye'de bir süredir artan askeri varlığı, Moskova'nın hava operasyonuna adım adım nasıl hazırlandığını da göstermiş oldu. ABD'li yetkililere göre Rusya, geçtiğimiz günlerde Suriye'de 28 yeni savaş uçağı konuşlandırdı ve ülkede insansız hava uçaklarıyla keşif uçuşları yapmaya başladı. Putin yönetimine muhalif Novaya Gazeta ise Rus ordu kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye'ye konuşlandırılan uçakların bu ay sonunda Putin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmanın akabinde hava saldırılarına başlayacağını iddia etmişti.

KAYNAK : Ajanslar - Haber7
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    abi İsrail Amerika İsrail pkk ypg İngiltere aynı safta. işid dediniz dediniz dünya işidi barbar tanıdı zaten barbarda ama onlar bu saydığım isimlerden serefli idiler çünkü Müslümandılar. rusya az önce el fetihi dediğimiz 7 grubun birleştiği esedi mahv eden yapılanmayı vurdu. ey rusya ALLAH seni kahretsin
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanda uğradığın hezimetin beterini yaşarsın inşAllah rus köpekleri.
    Cevapla
  • selva 8 yıl önce Şikayet Et
    uluslararası kural mural yok canı isteyen istediği ülkeye girip bombalıyor çıkıyor bu ne ya türkiye sınırdan 2 km içeri giremiyor.ABD-İSRAİL-İNGİLTERE-FRANSA-RUSYA-ALMANYA istediğ yere silah gönderiyor istediği yere uçakla giriyor oh ne güzel acilen birleşmiş çakallar topluluğunda çıkalım almanya ve abd pkk ya direk yardım ediyor görüntü kayıtları var ama hala bu adamların gerçi adam değiller paçalarına yapışmayın samimi olmayın derhal rest çekin
    Cevapla
  • matilda 8 yıl önce Şikayet Et
    ya blofunu rusun gormek lazim sessiz kalacagimizi dusunuyor en ucuz petrol Allah vermis yakinimizda almiyoruz yaa bu kadar kaos varken ahmet rumuzlu dusunemeyenlerde bize suc bulur deasi bizim icin mi urettiler 160 ulkede adam getirtiyorlar rus tabiki bizi zora sokacak bedava ekmek ancak hainlere verilir biz aslanin agzindan cikarip alacaz akilli olanlar ancak gorebilir bunu..
    Cevapla
  • senol2985 8 yıl önce Şikayet Et
    biz ve abd stinger füzeleri vermeliyiz öso ye ki görelim rus ayılarının yüreğini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR