İran: Türkiye-Rusya gerginliği düşürülmeli

Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, 'Rusya ve Türkiye arasındaki gerginliğin hiç kimseye yararı olmadığını' söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2015 13:54 GÜNCELLEME 27.12.2015 13:54 Ortadoğu
İran: Türkiye-Rusya gerginliği düşürülmeli
İran: Türkiye-Rusya gerginliği düşürülmeli

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimin tırmanmasının başta Rusya ve Türkiye olmak üzere bölgedeki herhangi bir ülkenin yararına olmayacağını ifade etti.

''NE GEREKİYORSA YAPILMALI''

Uluslararası Vahdet Konferansı'na katılmak amacıyla Tahran'da bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşen Velayeti, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı konuşmada, "Moskova- Ankara arasındaki gerginliğin düşürülmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı" diye konuştu.

Velayeti, "Her iki ülke İran'ın komşusudur. Dostane ilişkilerimizin olduğunu komşularımız arasında gerilim ve sorun olmasını istemeyiz" dedi.

''İŞBİRLİĞİ GÜÇLENMELİDİR''

Türkiye-İran arasındaki ilişkilerin genişletilmesini isteyen Velayeti, "İslam ülkelerini güçsüzleştirip parçalamaya çalışan ABD ve Siyonist İsrail önderliğindeki düşmanların komplolarına karşı başta Türkiye ve İran olmak üzere bölge ülkeleri arasındaki işbirliği güçlenmelidir" ifadelerini kullandı.

DHA

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • ABDURRAHMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de kan döken Türkiye'nin yararına birşey düşünmez.
    Cevapla
  • genc osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kuklasi , tarih boyunca hep müslümanlarla savasmis olan iranin islamla alakasi olmadigi apacik.zalimlerin avukatligina soyunmus seytanlar
    Cevapla
  • Moskov 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi islam düşmanlar
    Cevapla
  • tuva 8 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü münafıklar
    Cevapla
  • ercu 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi len zottirik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR