ABD'den ateşkes açıklaması: Rusya'yı bekliyoruz

Ateşkesin kırılgan olduğunu ancak devam ettiğini savunan Kerry son açıklamasında ise 'Rusya'nın ne diyeceğini bekliyoruz' ifadesini kullandı

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2016 21:28 GÜNCELLEME 20.09.2016 00:54 Ortadoğu
ABD'den ateşkes açıklaması: Rusya'yı bekliyoruz
ABD'den ateşkes açıklaması: Rusya'yı bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de ateşkesin devam edip etmeyeceğine ilişkin, "Anlaşmayı Ruslar yaptı, Suriyeliler değil. Dolayısıyla Rusların ne diyeceğini görmemiz lazım." açıklamasını yaptı.

Bakan Kerry, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif ile New York'taki görüşmesinden önce basın mensuplarına, Suriye'deki ateşkesle ilgili açıklama yaptı.

"RUSLARIN NE DEDİĞİNİ GÖRMEMİZ LAZIM"

Kerry, "Rusya, ateşkesin uzatılması yönündeki çağrınıza cevap verdi mi, yoksa Suriyelilerin iddia ettiği gibi ateşkes bitti mi?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Anlaşmayı Ruslar yaptı, Suriyeliler değil. Dolayısıyla Rusların ne diyeceğini görmemiz lazım. Ancak önemli olan nokta şu: Ruslar, insani yardım konvoyları da dahil sürekli ve ayrım gözetmeksizin birçok yeri bombalayan Esed'i kontrol etmelidir. Şimdi bekleyip göreceğiz ve verileri toplayacağız. Nerede olduğumuzu görmemiz lazım ki ona göre bir değerlendirme yapalım. Ancak şu noktada tüm verilere sahip değiliz."

SABAH SAATLERİNDE "ATEŞKES DEVAM EDİYOR" DEMİŞTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Kerry, sabah saatlerinde de konuyla ilgili bir yorum yapmış ve Suriye ordusunun "ateşkes bitti" açıklamasına "Ateşkes devam ediyor ama kırılgan. Önce medyaya konuşmak yerine anlaşmanın tarafları ile konuşmalılar" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kerry ayrıca Esed üzerinden Rusya'ya mesaj vererek "sahneye oynama" demişti.

ESED'İN ORDUSU "BİTTİ" DEMİŞTİ

Geçen hafta pazartesi günü başlayan 7 günlük ateşkesle ilgili Suriye ordusu "bitti" açıklaması yaparken aynı gün Suriye rejimine bağlı helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki batı kırsalına giden insani yardım kafilesine varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kamyonun yandığı bildirilmişti.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • NURİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Dost gözüken hainler bunlar.
    Cevapla
  • Yaratıklar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların işleri müslümanlarla uğraşmak müslüman kanı akıtmak.Müslümanların arasına nifak sokmak.Nedense siyonist kanı hiç akıtmadılar.
    Cevapla
  • Hamit el gabit 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve Rusya olmasa Suriye de bir haftada barış olur.
    Cevapla
  • sabahat 7 yıl önce Şikayet Et
    yapılacak tek şey abd ve rusya içini karıştırmak bunlar kendileriyle uğraşsınki müslümanlara bulaşmasın başka türlü bu kafirler ortadoğuyu kan gölüne çevirmeye devam eder
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yalancı ve barbar ülkedir rusya cıa nın taşeronudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR