DAEŞ hava saldırılarından korunmak için bunu yaptı

Musul operayonunda, koalisyon uçaklarının rahat hareket etmesini engellemek için DAEŞ, petrol dolu hendekleri ateşe verdi. Erbile'e kadar geniş bir alanı dumanlar sardı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2016 06:52 GÜNCELLEME 16.10.2016 06:59 Ortadoğu
DAEŞ hava saldırılarından korunmak için bunu yaptı
DAEŞ hava saldırılarından korunmak için bunu yaptı

DAEŞ'in Musul'un çevresinde kazdığı hendeklerde petrol yakması sonucu, başta Erbil olmak üzere birçok yerde gökyüzü dumanla kaplandı.

HENDEKLERDEKİ PETROL ATEŞE VERİLDİ

Kürt Bölgesi Meteroroloji Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DAEŞ Savaş uçaklarının saldırılarından korunmak için, Musul'un doğu ve kuzey bölümünde kazdığı hendeklerdeki petrolü ve bazı araçları ateşe verdi" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi :

Batıdan gelen rüzgarla beraber, başta Erbil olmak üzere Kürt Bölgesi'nin gökyüzünde siyah bir tabaka oluşması, vatandaşlarımızda rahatsızlık oluşturdu. Petrol dumanı ciddi bir çevre kiriliğini oluşturmaktadır.

Özellikle ham petrol dumanın insan sağlığı üzerinden ciddi etkisinin bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

Yaşanan olay bize, 1991 yılının Şubat ayında Irak - Kuveyt Savaşı'nı anımsatıyor. Kuveyt'te ateşe verilen 727 petrol borusu 8 ay sürmüştü. Kuveyt'te yaşanan bu olay, Çin ve Hindistan'da da görülmüştü.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • DOĞAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Vahşi insan tehlikelidir sonsuza kadar saldırır Kendi yaşamını bir din edinmiştir
    Cevapla
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Daeş abd nin örgütü olduğu için dumandan faydalanıp uydulara görünmeden kaçacaktır.
    Cevapla
  • Analiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazıkki Kürtlerin ırkçılık içgüdüleri kabarıp bölgede Kürt devleti kurmak, Şiilerin ve alevi halkların da sünni leri yönetim ve denetimleri altına almak ve 600 yıllık intikamı almak istemeleri emperyalist ülkelerin 100 yıl önceki gibi bölgedeki Emperyal emellerini yeniden canlandırmıştır. Şimdi piyon Kürtler şiiler ve alevi halklar. 100 yıl önce bu senaryo arap halklar kullanılarak yazılmıştı. Ne yazıkki İran bu günahın vebalin tam ortasındadır
    Cevapla
  • selam 7 yıl önce Şikayet Et
    eger zamaninda irkcilik üzerine devletler kurulmamis kürtler iskence edilip vahsete maruz kalmasalardi bunlarda olmazmi. irkciligin en üst mertebesi seytanin kralikliklari olan ulus devletlerdir.ataperestligin dorugu lagim borusunun patlamasi gibidir.ulusalcilik milliyetcilik. Allah kimden daha cok raziysa onun yardimcisi olsun.
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    bürün terör örgütlerinin sahibi abd dir ayak oyunlarıyla oetadoğuya çökecek
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    deaş denilen kafir ABD denen kafire devir teslim yapıyor başka bir filimde yok neyin ne olduğunu herkez görüyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR