İran'dan ABD'ye: Müzakereler bitti!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Arakçi, ABD ile nükleer müzakerelerin bittiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2017 23:16 GÜNCELLEME 15.01.2017 23:16 Ortadoğu
İran'dan ABD'ye: Müzakereler bitti!
İran'dan ABD'ye: Müzakereler bitti!

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Arakçi, ABD’yle nükleer enerji konusundaki müzakerelerin sonlandığını ve konunun yeniden açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, bugün Viyana’daki temaslarından sonra düzenlediği basın toplantısında konuştu. Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, “Yeni ABD başkanının istediği kararı verebileceğini ancak nükleer anlaşmanın yeniden müzakere edilmeyeceğini” söyleyen bakan yardımcısı, “ABD ile nükleer müzakerelerimiz bitti. Ne mevcut hükümetle, ne de yeni kurulacak hükümetle siyasi bir müzakereye girmeyiz” dedi.

Arakçi ayrıca, ABD tarafından İran’a yaptırımların uzatılmasının, yeni bir yaptırım hamlesi olduğunu ve üzerine mutabık kalınan nükleer anlaşmaya aykırı olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson, geçtiğimiz günlerde İran’la yapılan nükleer anlaşmanın tamamının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği çağrısı yapmıştı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok yav..
    Cevapla
  • Haso 7 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombasi olsa ortadogu bâti ve abd diz coker
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    aslında amerika ile değil trump ile anlaşmalar bitti demek istiyorlar. obama gitti anlaşma bitti diyorlar.
    Cevapla
  • muhit 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan ya hep abd iran dahada yakınlaştı bu süreçte bizi kekliyorlar
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    İran çoktan nükleer silahlar yapmıştır çok politik devlet akıllı saman altından su yürüten yüze dost arkadan kuyu kazan bir devlettir abd ingiltere gibi şimdi biz düşünelim bizide. Kullandı senelerce müzakerede zaman kazandı oyaladı dünyayı
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    politika dedyin budur iste .
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahahaha iyi güldüm sabah sabah. Saman altindan suyu yürüttüğü dogru iranin hep Müslümanlarin kuyusunu kazdi. Amerika ile ittifakida alenen suriyede ortaya çıktı. Artik iran seviclerinin yalanlarina karnimiz tok... Hala anlamadiysaniz yapacak hic bi sey yok sizede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR