BM'den IKBY bayrağı açıklaması
Birleşmiş Milletler (BM) Kerkük'teki tüm devlet kurumlarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bayrağının asılmasının endişe verici olduğunu belirtti.
ABONE OL
BM Irak Yardım Misyonundan yapılan açıklamada, Irak anayasasına göre Kerkük'ün Irak merkezi hükümetinin yetki alanında olduğu ve Irak bayrağı dışında bir bayrağın asılmaması gerektiği ifade edildi.
Irak'taki birçok etnik ve dini grup arasındaki uyum ve barışı tehlikeye atabilecek tek taraflı adımlar konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Kerkük'teki kamu binalarına IKBY bayrağının asılmasının endişe verici olduğu kaydedildi.
KERKÜK'TEKİ TÜM KURULUŞLARA VALİNİN EMRİYLE IBKY BAYTAĞI ASLIMIŞTI
Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi olan Vali Kerim, Kerkük İl Meclisine geçen hafta bir yazı göndererek, nevruz kutlamaları dolayısıyla Kerkük'teki tüm kamu kurum ve kuruluş binalarına Irak bayrağının yanı sıra IKBY bayrağının asılması talimatı vermişti
-
Adımız Soyadımız 8 yıl önce Şikayet EtRusya Ukrayna'ya girdi dünyadan yeterince tepki gelmedi. Türkiye, Irak Kürt bölgesini PKK'dan ve Şii baskısından korumak için Musul ve Kerkük'e girse ne olur acaba ?Beğen Toplam 3 beğeni