İran açıkladı! Yine karşı karşıya geldiler

İran basını, Basra Körfezi'nde ABD donanmasından bir helikopterin İran'a ait petrol teknelerinin üzerinde alçak uçuş yaparak tacizde bulunduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2017 11:13 GÜNCELLEME 29.07.2017 11:36 Ortadoğu
İran açıkladı! Yine karşı karşıya geldiler
İran açıkladı! Yine karşı karşıya geldiler

İran basını, ABD donanmasına ait bir helikopterin Devrim Muhafızlarına bağlı bir tekneye oldukça yaklaşarak tacizde bulunduğunu duyurdu.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI'NIN AÇIKLAMASI

Tahran Times, İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasında, "Basra (Fars) Körfezi'nin kuzeyinde Devrim Muhafızları'na ait bir tekneye ABD'li gemi tarafından iki kez uyarı açılmasından günler sonra, ABD'li gemiler Basra Körfezi'nin orta bölgesinde benzer bir eylem gerçekleştirdi" ifadesi kullanıldı.  

BU HAFTA İÇİNDE YAŞANAN GERİLİM

Bu hafta içinde ABD donanmasına ait savaş gemileri, kendilerine yaklaşan ve İran Devrim Muhafızlarına ait tekneye uyarı ateşi açmıştı.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • oodin 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır bi savasamadınız
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İran, kendi 15 Temmuz'unu 1979 da yaşadı. İran halkı kalkışmaya karşı koyamadı. İran'daki paralel devlet, İran yönetimini ele geçirdi. Avrupa'da hazırlanıp bekletilen dini lider gökten Tahran’a iniverdi. Yönetim şekli de SÖZDE "İran İslam Cumhuriyeti" oldu ve rejimin korunması için devrim muhafızları ordusu kuruldu. Batının planlaması ve desteğiyle hüküm süren bu sistem, İran’ı diğer Müslüman devletlerden uzaklaştırdı, İslam alemini ikiye böldü ve Batı çıkarlarına hizmet eder hale getirdi. ABD, Erbil’i aktif hale getirince, Erbil’den Hazar Denizi’ne (PJAK’ı uyandırarak) koridor açmak amacıyla, İran’ı bir savaşın içine çekmek için emrindeki bu sistemi devreye sokacaktır.
    Cevapla
  • hased hasidi yakar 6 yıl önce Şikayet Et
    sen ne yemişsin böyle, sindirim sıkıntın var, yazdıkların düşünmek istediklerindir, gerçeklikle alakası yok, kendine teselli vermek içi herhalde böyle düşünüyorsun... yıllar boyunca fetöcüler de kıskançlıktan böyle yalanlarla milleti kandırıyorlardı... neyse hakikat kaybolmaz... HAKİKAT
    Cevapla
  • mehmed 6 yıl önce Şikayet Et
    iran/pers/şia herneyse bunlar hic bir zaman yahudi ve hristiyanlarla savasmadi. hep sunnilerle savasti. yani it iti isirmaz.
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    evet aynen öyle artik hakki söylemenin zamani geldi bu zamana kardes diye ögretiyorlardi benim böyle zalim kesinlikle kardesim degildir
    Cevapla
  • acabaa 6 yıl önce Şikayet Et
    iranlilar eskiden israili ve abd,yi yok edecegiz diyorlardi.,vazmi gectiler acaba.
    Cevapla
  • mustafa 63 6 yıl önce Şikayet Et
    irani kim ne yapsin polisi askeri hala eski model smith wesson kullaniyor kaldiki teknolojik olarak tanittiklari cihazlarda maket cogunlukla bazilari da boyayip biz yaptik dedikleri seyler, ustelik ikisi birbirinin seytani olan israil dokunturtmaz iranina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR