Talabani'den Türkiye açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani'den de benzer bir açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2017 15:42 GÜNCELLEME 25.09.2017 15:42 Ortadoğu
Talabani'den Türkiye açıklaması
Talabani'den Türkiye açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, “Bugün Kürdistan’da yaşanan durum hiçbir komşumuza tehdit değildir. Halkımızın görüşünü alma süreci başlatıldı” dedi. 

Kubad Talabani bugün Süleymaniye’de Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu için oy kullandı. Oy kullandıktan sonra basına açıklamada bulunan Talabani, şunları belirtti:

“Bence komşularımız da bu sorunun cevabını en az bizim kadar iyi biliyor. Bunun için komşularımızdan, dostlarımızdan ve Irak hükümetinden bizimle görüşmelerini istiyoruz. Tartışma oluşturacak bir program ve niyetimizin olmadığını iyi bilsinler.”

Talabani, “Bugün Kürdistan’da yaşanan durum hiçbir komşumuza tehdit değildir. Bir sürece başladık. Bu süreç, halkımızın görüşünü alma sürecidir” dedi.

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Sedat ışık 6 yıl önce Şikayet Et
    sözde kürt devletinin fazla değil bir kaç sene sonrası yöneticileri kürt kökenli yahudiler geçerse kimseler şaşırmasın saygılar
    Cevapla
  • hazirlik 6 yıl önce Şikayet Et
    bence zaman gecmeden barzanin cadiri tv istihbarat yerleri irak iran turkiye ile gece haritadan silinmeli en onmeli yerleri imha edilmeli, ve kekuke girilmeli, tek care yapmasak 5 yil icinde savas kapita yuzde yuz.
    Cevapla
  • Tr-1 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi bizde refarandum yapalim Türkmenlerle onlarin fikirlerini öyrenelim ne olsa arkalrinda biz variz onlar ne derse bizde onu yapalim bizimde bi ark niyetimiz yok..
    Cevapla
  • macit 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle birader
    Cevapla
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani kazandığı bütün kazanimlarini kaybetti. Barzani türkiye için bitmiştir. Hem kürt halkini hemde Arap ve Türkmenlerin arasını açmış düşman hale getirmiştir. Barzani israil, abd ve AB yi sevindirmisrir. Kısacası barzani siyonist, işgalci ve somurgecilere hizmet etmiştir.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce bunu tartışalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR