Hizbullah'tan Barzani ve referandum iddiası

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumunu değerlendirerek, 'bu, bölgedeki bölünmenin başlangıcı' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2017 03:13 GÜNCELLEME 01.10.2017 03:15 Ortadoğu
Hizbullah'tan Barzani ve referandum iddiası
Hizbullah'tan Barzani ve referandum iddiası

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilmesinin bin 378. yılı münasebetiyle konuşma yapan Nasrallah, IKBY'deki gayrimeşru referandumla ilgili "DEAŞ projesinin bitmesi ve başarısız olmasının ardından yeni bir proje hazırlanıyor. Bu, bölgenin yeniden bölünme projesi ve başlangıç IKBY'den olacak." dedi.

"İSRAİL'İN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN BÖLGEYİ BÖLECEKLER"

Bölgenin tehlikeli bir sürecin önüne konulduğunu belirten Nasrallah, "Yeni Ortadoğu projesi, İsrai'in daha güçlü olması için bölgeyi ırk ve mezhep bakımından taksim etmek. Bölge halklarının sorumluluğu bu bölünme karşısında durmaktır." diye konuştu.

KÜRTLERE ÇAĞRI: MESELE BAŞKA! ALDATILMAYIN!

Kürtlere kendi kaderlerini tayin etmede aldatılmama çağrısında bulun Nasrallah, "Mesele başka. Mesele, bölgeyi ırk ve mezhep odaklı bölmek. ABD'de bölünmeye destek veren çağrılar yükselirken, Washington'un IKBY konusundaki tutumu güvenilmez." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • dogru söz 6 yıl önce Şikayet Et
    Hey Irak 2003 iskalinde Enperyalislerle ISIDI DEASI kurdunuz Islam adi altinda yapmadiginiz sapiklik kalmadi sözde Müslüman Enperyalist kulalari beter olun size duvamiz amin!
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd hey gidi taşeron abd. Abd nin ortadoğıdan sorumlusu trumpun damadı yahudi. Abd den ne beklenir. Ortadoğuyu bölmeye çalışıyorlar. Önce adamlarını yerleştiriyorlar. Yönetimleri değiştiriyorlar. İstedikleri harekete karşı çıkabilecek olanları bertaraf edip ondan sonra hareket ediyorlar. Dikjat edelim bu planlar yüzsenelik planlar. Kuzey ırak refarandumu kimbilir kaç yıllık plan. Yeni karar verilmiş bir plan değil. Rabbim islam ülkelerini parçalamaya çalışan abd yi elliikiye bölsün inşallah. En kısa zamanda.
    Cevapla
  • JAX 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin bu seferki kitapsızlığı çok üst düzeyde olacak. İran, Irak, Suriye ve Türkiye aralarındaki bütün sorunları bir kenara koyup sonuna kadar tek vücut olarak bu kitapsızlığa karşı omuz omuza vermeli ve ortak hareket etmeli. Yoksa milyonlarca insan kan banyosu yapacak ve ABD işgali çok büyük boyutlara ulaşacak. Bu noktada Rusya'nın desteği de gerekiyor
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu DEAS ISIDI Irakta eyitiler sözde müslüman Enperyalis ve Iraklilar onun bunun üzerine saldiniz yanlis yaptiniz Enperyalislerin kuklalai Irak halki.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru haklısınız ama o bölge üzerinde planları olan israilin ekmeğine yağ sürende maliki ve ibadi yönetiminin yaptığı hatalarında payı çok büyük.olaya tek taraflı bakıpda tüm suçlu barzani demek kolaycılık olur
    Cevapla
  • gasann 6 yıl önce Şikayet Et
    Atin nükleer işi kökten cozun.yoksa parcalanmaya mahkum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR