Ahid Tamimi'den haber var!

Filistinli cesur Kız Ahid Tamimi'nin amcası Naci Tamimi, Haber7'ye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2017 14:09 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:38 Ortadoğu
Ahid Tamimi'den haber var!
Ahid Tamimi'den haber var!

Filistinli Cesur Kız Ahid Tamimi, Cuma günü kardeşini başından vurarak ağır şekilde yaralayan İsrail askerlerine tekme attığı görüntülerin internette yayılmasının ardından İsrail askerleri tarafından Salı günü gözaltına alınmıştı.

Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri olan Ahid Tamimi’nin ardından Annesi Neriman Tamimi ve kuzeni Nur Tamimi  de İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Ahid'in amcası ve Nur'un babası Naci Tamimi Haber7’ye konuştu.

Tamimi, sabah saatlerinde işgalcilerin evlerini basıp kızını gözaltına aldığını söyledi.

BÜTÜN KADINLARI TOPLAYIP GÖTÜRDÜLER

“Bu baskını bekliyorduk. İşgal medyası Nebi Salih köyü kadınlarının tutuklanması için kışkırtma kampanyası başlattılar, Nur, Ahid ve Neriman da buna dahildi. Güvenlik Bakanı Liberman da olacakları dillendirmişti. Ahid’in annesi Neriman, İsrail’e bağlı Bünyamin karakoluna kızının durumunu takip etmek için gitti. O da orada gözaltına alındı.

İsrail Nebi Salih Köyü'nü işgal ettiğinden beri köyün bütün halkı direniş hareketinde canıyla malıyla rol oynadı. Nebi Salih’in bütün kızları ve özellikle Nur ve Ahid Nebi Salih köyünde ve bütün Filistin için işgale karşı siyasi olarak aktiflerdi.”

DÜNYA SİYONİST TERÖRE KÖR!

Tamimi, Filistin sorununun Yahudi göçü ile başladığını hatırlatarak dünya ülkelerine sebep oldukları felaketi durdurma çağrısı yaptı.

"Filistin’de insanların uluslararası korumaya ihtiyacı var, özellikle de çocukların. Filistin meselesini üreten ülkeler, Siyonist Yahudileri devlet kurmaları için Filistin topraklarına süren dünya ülkeleri, Siyonist terörünü görmezden gelerek bu sorumluluktan kaçamaz. Bütün devletler ve kurumlar bağımsız ve özgür Filistin için halkımıza destek vermeli."

Tamimi, Siyonistlerin hiç bir anlaşmaya bağlı kalmadıklarını, uluslararası hukuka aykırı davrandıklarını ve Filistinlilerin kendi topraklarında yaşama hakkının kalmadığını ifade etti.

"Günümüzde toprakların yüzde seksenini aldılar ve 1967 sınırlarını elde etmek Siyonistlerin daha çok toprak talep etmesiyle devam etti. Bunun sonucunda da Batı Yakası’nda Filistin’e yer kalmadı. Dünyanın desteklediği iki devletli çözüm İsrail’in düşmanca tutumundan dolayı çöktü..."

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs şerefimiz ve kırmızı çizgimizdir” dedi. Kudüs davasına sahip çıtığı ve destek verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Erdoğan’a sesleniyorum, Filistin milli birliğini oluşturmamız için yardım etmesini ve Filistin halkına işgale son vermesi için yardım etmesini, özgür Filistin için destek vermesini istiyoruz.

Kudüs İslam başkentidir, ilk mukaddesatımızdır. Müslümanların Mesicdi Aksa’yı ziyaret etmesi gerek. Eğer Müslümanlar Aksa’yı yalnız bırakmazsa Aksa’nın İsrail’e bırakılmayacağı anlaşılır.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR