'Ahmedinejad tutuklandı' iddiası!

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın halkı hükümete karşı kışkırttığı gerekçesiyle tutuklandığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2018 15:16 GÜNCELLEME 07.01.2018 15:19 Ortadoğu
'Ahmedinejad tutuklandı' iddiası!
'Ahmedinejad tutuklandı' iddiası!

Londra merkezli Al-Quds Al-Arabi Gazetesi'nin, Tahran'daki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, halkı yönetime karşı kışkırttığı gerekçesiyle tutuklandı.

Ahmedinejad’ın İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney'in onayıyla ev hapsinde tutulacağı, haberde ifade edildi. 

 

 

Aralık ayında İran'ın batısındaki Buşehr kentine ziyarette bulunan Ahmedinejad, ''mevcut liderlerin bir kısmının toplumun dertlerinden ve endişelerinden uzak yaşadığını ve yönettikleri toplumun gerçekliklerinden bihaber olduklarını'' ifade etmişti.

Ahmedinejad, ''ülkenin sahibi gibi davranan Ruhani yönetiminin, toplumun cahil olduğunu düşündüğünü'' de aynı konuşmada öne sürmüştü.

"Mevcut liderlerin bazıları halkın endişelerine ve problemlerine duyarsız kalıyor ve bu liderlerin, toplumun gerçekliğine dair hiçbir fikirleri yok." demişti.

Aralık sonunda İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Yargı Erki Başkanı Sadık Amuli Laricani ile siyasi tartışmalara giren eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı isim vermeden "muhalif" olmakla suçlamıştı.

YORUMLAR 5
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ahmedinejad dışarıdan göründüğü gibi birisi değil. ülkeyi ekonomik buhrana sürüklemiş tüm ambargolara rağmen sert tavırlarına devam ederek ülkeyi tamamen izole etmiştir. ruhani ona nazaran bölge içindaha iyidir. ne olursa olsun iran kardeş ve dost müttefikimizdir. bunu zamanla anlayacağız
    Cevapla
  • kartall 6 yıl önce Şikayet Et
    iranın başında ahmedinejat olsaydı suriye ve ırakta çok daha fazla mesafe katedmiş olurduk.ne yanar döner mollalara ne moskoflara ne de suudilere ne batıya güvenebiliriz.Allah yardımcımız olsun...
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında Ahmedinejad kokuşmuş hamaney yönetimini devirecekti; fakat abd olaylara sözde desteklediğini söyleyerek devrimi sabote etti. yoksa hamaneyin İran’ını devirme gibi bir niyeti yok ne de olda siyasetleri aynı: müslüman kanı dökmek
    Cevapla
  • ehli sünnet 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum bu Amerikanın adamları zaten bu İran yöneticileri. Maalesef şimdilik duruldu ama bi daha ki ayaklanmada rejim kesin olarak yıkılır ümidini taşıyorum.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum kardeşim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR