Pence AB'yi tehdit etti: Eğer yaparsanız bizden...

Pence, Kudüs ziyaretinde ''Avrupa topluluğu ABD'yi mi destekleyeceği yoksa derinden kusurlu anlaşmaya bağlı kalmaya devam mı edeceği konusunda karar vermeli'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2018 15:40 GÜNCELLEME 23.01.2018 15:56 Ortadoğu
Pence AB'yi tehdit etti: Eğer yaparsanız bizden...
Pence AB'yi tehdit etti: Eğer yaparsanız bizden...

ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasında önemli rol oynayan ve İsrail ziyaretinde ''başkent Kudüs'te olmak büyük onur'' diye konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence,, Kudüs'te Reuters'e verdiği özel mülakatta, Trump yönetimi ile İsrail hükümetinin karşı çıktığı İran'la nükleer anlaşmaya desteği kesmeleri için Avrupalılara ültimatom verdi. Pence, ''Avrupa topluluğu ABD'yi mi destekleyeceği yoksa derinden kusurlu anlaşmaya bağlı kalmaya devam mı edeceği konusunda karar vermeli'' dedi.

5+1'İN ESERİ

2015'te Barack Obama'nın başkanlığındaki ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya'nın (BMGK'nin 5 daimi üyesi + 1) İran ile vardığı nükleer anlaşma BM Güvenlik Konseyi tarafından da onaylandığının uluslararası bağlayıcılığı var. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmadan çıkmakta ısrar ediyor. Pence de pazartesi günü İsrail meclisi Knesset'e hitabında 'felaket' diye söz ettiği anlaşmaya bundan sonra Trump yönetiminin onay vermeyeceğini belirtti. 

'OLMAYAN OYUM NETANYAHU'YA'

İsrail ziyaretinde İsrail siyasetine de müdahil olan ABD Başkan Yardımcısı, diplomatik teamüllere aykırı şekilde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yeniden seçilmesi gerektiğini savundu. Reuters'in ''Netanyahu'nun yeniden seçilmesini ister misiniz'' sorusunu ''Netanyahu'nun çok güçlü bir destekçisiyim, ama İsrail'de oy verme hakkım yok'' diye yanıtlayan Pence, ABD yönetiminin üzerine çalıştığı barış görüşmelerinin yeniden başlamasının ise 'Filistin tarafının masaya geri dönmesime bağlı olduğunu' savundu. 

YORUMLAR 3
  • mad 6 yıl önce Şikayet Et
    Genelde ilk once abd fransada olaylar cikarir,zayif halkadan basliyorki diger AB ulkelerine gozdagi verir.Fransada patlamalar,rehine olaylari,vb olaylar olur,suclu hic ortada yoktur,muslumanlar suclanir,ama fransa bilir icten ice bunu cakal abd nin yaptigini.
    Cevapla
  • gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    yani AB de yeni terör eylemleri görülecekmi? ve tabii suc müslümanlara atilacak! HER ZAMAN GIBI!
    Cevapla
  • Emrah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar açık açık niyetlerini belli ediyor.Bunlara asla güvenilmez.Utanmak bilmez arsızlar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR