Senatörler Türkiye'nin S-400 pazarlığının peşinde

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini almamasını engelleyebileceğini düşünen Amerikan Senatörler, ABD Başkanı Donald Trump'la konu hakkında iletişime geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2018 11:07 GÜNCELLEME 17.03.2018 11:19 Ortadoğu
Senatörler Türkiye'nin S-400 pazarlığının peşinde
Senatörler Türkiye'nin S-400 pazarlığının peşinde

Rusya, S-400 füze savunma sistemlerinin satışı için Türkiye, Çin, Hindistan, Suudi Arabistan ve Katar ile anlaşma yaptı. Türkiye'yi NATO müttefikleriyle ticaret yapması yönünde tehdit eden ABD'nin senatörleri, Trump yönetiminden ayrıntılı bilgi talep etti.

RUSYA'NIN SATIŞI YAPTIRIM KONUSU OLACAK SANIYORLAR

 

Bir grup senatörün de desteğini alarak öncü olan Bob Menendez, ABD Dışişleri Bakanlığı'na hitaben mektup yayınladı. Mektupta, Rusya'nın Türkiye, Suudi Arabistan, Çin, Hindistan ve Katar'a S-400 savunma sistemlerini satışının nihayete ermesine engel olmak için gösterilen diplomatik çabalarla ilgili bilgi istendi.

Yayımlanan mektupa göre senatörler, S-400 sistemlerinin yabancı ülkelere satışının yaptırım konusu olacağını ifade etti.

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • ....... 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye sizin döküntü silahlarinizi almadigimiz icin mi?
    Cevapla
  • İnfaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu senatörleri öldürün para içi her şeyi yaparlar
    Cevapla
  • koray 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye ne? ülkemizi kafalarına göre daha vursunlar diye elimiz armutmu toplasın?
    Cevapla
  • Eren 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ABD nin yaptırım hikayelerine iki yüzlü dostmuş gibi görünen oyununa gelmeyelim. Alalım biz eksiğini gördükmü daha iyisini yaparız. Yunanistana niye karşı çıkmadılar. Neden gilistini kuşatan İsralile sesleri çıkmıyor. Neden terör ordusu kurmak isterken yardım ederken sesleri çıkmıyor da Türkiye Oyuna Bşladımı işgalci, suçlu oluyor. Böyle açıklama yaptıkca yakacaksın heryeri. Diyeceklerki biz Türkiyeye yüklendikmi Heryeri oyunu bozuyor demeliler
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    ivedi şekilde çinle en gelişmiş hava savunma sistemi alalım aynı zamanda da türkiyede geliştimesini sağlıyacak projelere ortak çalışma teklif edelim s400 ü unutturmanın en güzel yolu başka bir projeyle rahatsızlık vermektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR