Paralı askerlerin Kremlin ilişkisi kanıtlandı!

Kremlin resmi bağ olmadığını söylese de, Suriye’de savaşan paralı askerler, Rus Savunma Bakanlığı’na bağlı bir üste görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2018 13:23 GÜNCELLEME 25.04.2018 13:23 Ortadoğu
Paralı askerlerin Kremlin ilişkisi kanıtlandı!
Paralı askerlerin Kremlin ilişkisi kanıtlandı!

Reuters haber ajansı, Suriye’de savaşan paralı askerleri, Rusya’nın Molkino bölgesindeki askeri üste 25 Mart, 6 Nisan ve 17 Nisan’da görüntüledi. Rus paralı askerlerin üç farklı seferde Şam’dan gelir gelmez askeri üsse gitmesi, Kremlin’in "Suriye’de bize bağlı paralı asker yok" iddiasını çürüttü.

Kremlin, Reuters’ın paralı askerler konusundaki sorularını Savunma Bakanlığı’na yöneltti. Bakanlık ise bu konuda henüz yorum yapmadı.

 

 

Milliyet'te yer alan habere göre, 10. Özel Kuvvetler Tugayı’ndan bir yetkilinin “Bildiğim kadarıyla kimse içeri girmiyor. Onları gördün, tamam. Ancak her şeye inanmamalısın. Belki inanabilirsin. Ancak diğer kurumların yaptıkları hakkında nasıl yorum yapabiliriz?” dediğini aktardı.

Rusya’nın güneybatısındaki Molkino’da Rusya’nın 10. Özel Kuvvetler Tugayı bulunuyor. Suriye’den gelen paralı askerlerin, üç farklı seferde de tugayın olduğu üsse gitmesi, Kremlin’in Suriye’deki gayrı resmi oyununu ifşa etti.

Rusya, hava saldırılarıyla, yerel güçleri eğitmesiyle ve az sayıda özel kuvvetler askeriyle Esed’e verdiği desteği kabul ediyor. Ancak Rus paralı askerlerle ilişkisi olduğunu ise inkâr ediyor.

2 binden fazla Rus paralı askerin Suriye’de Esed rejiminin yanında savaştığı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 5
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Paramiliter güçlerden birçok ülke yararlanıyor. Kullanım alanları fazla, hareket etmeleri rahat ve kamuflajları kolay.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni algı Rusya korkak mı yani. 2. dünya savaşında Almanlara yaptıklarını kimse unutmasın. Onlarda patlarsa bu sefer gerçekten 3. dünya savaşı çıkar. Bunu hiç birimiz istemeyiz herhalde..
    Cevapla
  • Recep 54 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayret bu haberi sizden duymak garip degil mi?
    Cevapla
  • ozer 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya guvenilir mi ulke cikarimiz disinda sadec alternatif belkide aparatif...
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de de bu tür bir şirket kurulmalı. Bizim başımız kel mi?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR