NATO, Libya'da imamları vurdu

Libya hükümeti, doğudaki Brega şehrindeki NATO hava saldırısında, 11 imamın uykusunda öldüğünü bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2011 22:24 GÜNCELLEME 13.05.2011 22:24 Ortadoğu
NATO, Libya'da imamları vurdu
NATO, Libya'da imamları vurdu

 Hükümet sözcüsü Musa İbrahim, ölenlerin, ülkedeki çatışmaların sona ermesi için dua etmek için bir araya gelen büyük bir imam grubunun arasında bulunduğunu söyledi.

İbrahim, saldırıda 50 kişinin de yaralandığını, bunlardan beşinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Libya devlet televizyonu da muhaliflerin kontrolünde bulunan Misrata'nın batı kesimleriyle, Zlitan kasabasının savaş gemilerince bombalandığını duyurdu.

Haberde gemilerin kime ait olduğu belirtilmedi, ancak televizyon genellikle orduya ait gemilerinin saldırılarını duyurmadığı için bunlarla NATO gemilerinin kastedildiği tahmin ediliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • erhan ay 13 yıl önce Şikayet Et
    bu savasa destek verenler mesuliyet altinda. nato sivil resmi hedef gözetmeksizin vuruyor her 7 senedebir dünyada böyle savaslarin yapilmasi mecburi nedenleri ise avrupa ve amerikadaki askeriyenin stoklarindaki füzelerin silahlarin son kullanma tarihleri gecmek üzeredir milyarlarca dolar degerindeki bu savas mühimmatlari bir sekilde eritilmeli ya savas cikartip satiyorlar yada madenleri petrolleri olan ülkelere karsi kendileri kullaniyor afkanistan irak libya örnekleridir libyaya vurma hevesinin arkasindaki önem ise bu ülkeye olan borclari bilinen borcu ve bu ittifak ülkelerindeki paralari istahi kabartacak sekilde neden vurmasinlarki borclari olan 300 milyar dolar ve libya petrollerini daha iyi sömürmek icin el ele veriliyor
    Cevapla
  • mahir taştan 13 yıl önce Şikayet Et
    dahil ve hariç. dahildekileri ikna ile yola getirmek için hariçtekilerinden emir alıp sonrada kaçıp bunun adınıda hicret koyanların işbirliği yaptıkları dininize peygamberinize ve hakiki olarak bu dini yaşayanlara bakışını gayet iyi biliyoruz...bahsettiğininz zatın ekresinin bu ülkede karışmadıkları şaibenin de kalmadığı kul hakkından bahsederken milyonlarcanın hakkına giriliyor...milletin kasetlerine kadar arayıp üzüntü beyan edebiliyorlar ancak ne ırakta ne libya da yahut filistinde ölenler için gözyaşı yerine israil ve amerikada ölenlere göz yaşı döküyorlar....allah soracaktır hesabını başka kitapları okuyup milleti kurandan uzaklaştırdığınız sürece...geçici zevkleri tadın allahın azabı daha şiddetlidir..
    Cevapla
  • İSRAFİL TONYALI 13 yıl önce Şikayet Et
    Dahilde mücadele iknaile olur.. Üstat Said Nursi(R.A) şeh said ayaklanmasında söylediği gibi. 'Dahilde mücadele ikna ile olur, cebirle olmaz. Dahilde kılınç çekilmez. Hem kime kılınç çekiyorsunuz yarınki şehit veya gazi namzetlerine mi? Evet, eğer karşımızdaki karşıt görüşlüleri yarının şehit veya gazi namzeti kimseler olarak görsek onlara karşı kafirle işbirliği yaparmıyız. Çok defa gördükki kafir gaddar ve bencildir. Yapacaklırı her şeyi menfaatleri doğrultusunda yaparlar. Yani onlardan iyilik beklemek şeytandan hayır yapmasını beklemeye benzer. Neticeyi kelam. Karşındaki nekadar kötü de olsa mücadelen dahilde ikna ile olmalı ve silaha meyletmemelidir. Helede karşımızda Irak ve Libya örnekleri apaçık duruyorken. Saygılar.
    Cevapla
  • Malik Yıldırım 13 yıl önce Şikayet Et
    elin gevuru. biz müslüman olarak elin gevurundan medet umarsak yardım istersek o gelince kaddafiymiş muhalefetmiş gözetmez hepsini vurur... onlar için şu bu yok sadece biz varız... yazık halimize yazık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR