Arabistan'da Ramazan ne zaman başlayacak?

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, Ramazan ayının pazar günü başlayacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2014 23:29 GÜNCELLEME 27.06.2014 23:47 ORUÇ
Arabistan'da Ramazan ne zaman başlayacak?
Arabistan'da Ramazan ne zaman başlayacak?

Kraliyet Divanı açıklamasında, Yüksek Mahkeme'nin bu akşam Taif kentindeki yaz merkezinde toplandığı belirtildi. Toplantı sonucunun Kraliyet Divanı'na ileten Yüksek Mahkeme yarın (Cumartesi) Şaban ayının 30'nun tamamlayıcısı olduğu, Ramazan'ın birinci günün ise Pazar günü olduğunun kararlaştırıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 3
  • Mehmet Akif KARDEŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Gencer Öztürk isimli şahsa. Ey ilimden nasibi olmayan kul, hilalin gözetlenmesi ve görülememesi durumunda Şaban ayının 30'a tamamlanması gerektiği Vahhabilerin emri mi? Yoksa heva ve hevesinden konuşmayan Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem'in emri mi? Ayağınıza taş sürçse vahhabi yaftası vurduğunuz adamlardan bileceksiniz. Tıpkı huruc ehlinin fitnesi gibisiniz. Allah sizlerin şerrinden koruyup, sünneti müdafa edenlerden eylesin. Sünnet olan başka tabirle dinin gereği olan astronomik hesaplarla seneler öncesinde Ramazan'ın başlangıcını ve bayramı tespit etmek değil, Vahhabi yaftası vurduğun adamlar gibi Şaban'ın 29'unda hilali gözetlemektir. Zira Nebi aleyhisselam böyle emretti biz müslümanlara. Ve hilal görülememişse Şaban'ı 30'a ilhak etmemizi emretti. Vahhabi yaptığı yapacağını da, siz gibi sünnet düşmanları ne yaptı acaba bilemedim doğrusu?! Sünneti astronomiye peşkeş çeken çağdaş müslümanlar...
    Cevapla
  • ÜMMET KARAKUZU 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru. evet doğru gerçek ramazan yarın başlıyor çünkü Peygamber efendimiz (s.a.s) hilal görünmezse şaban ayını 30'a tamamlayınız diye söylemiştir dün gece hilal görünmedi hava bulutlu olması nedeniyle ramazanın başlangıcı astronemik hesaplarla olmaz bu konuda bütün alimler ittifak etmişlerdir Allah Resulu'nun kesin emri vardır şaban ayının 29u akşamı hilali gözetleyiniz hava kapalı olur hilal görünmez ise şaban ayını 30'a tamamlayınız diye ama malesef bizim milletimiz dinini araştırmadığı için bu hadisi bile bilmez o yüzden körü körüne diyanete bağlanır..
    Cevapla
  • Gencer Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ..... Vahhabi yaptı yine yapacağını. Nasıl da ideolojisini utanmadan, sıkılmadan buna bile bulaştırıyor doğrusu aklım almıyor. Acaba bu yıl da altından tahtını da yanına alıp seferi olabilmek için yurt dışı ziyaretlerine çıkacak mı?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR