Oruçla arınan bedeni korumanın reçetesi

Doktorlar, Ramazan sonrası bedeni korumak için reçeteler veriyor. Peki, oruçla kirlerden arınan bedeni manevi olarak nasıl koruyabiliriz?

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2014 18:30 GÜNCELLEME 10.04.2015 15:43 ORUÇ
Oruçla arınan bedeni korumanın reçetesi
Oruçla arınan bedeni korumanın reçetesi

Merhum Esad Coşan Hocaefendi, Ramazan'dan sonra yapılması gerekenleri şöyle ortaya koyuyor:

RAMAZAN SONRASI İÇİN 10 ALTIN TAVSİYE

1. Zekatları Ramazan ayı çıkmadan vermeye gayret edin.

2. Sadakayı, fitreyi Bayrama bırakmadan vermeye gayret edin.

3. Bayrama kadar her geceyi Kadir gecesi ümidiyle değerlendirin. Arefe gecesini de çok iyi değerlendirin ibadet ve taatla geçirin.

4. Ramazanda kazandığınız güzellikleri devam ettirin. Şevval orucunu ihmal etmeyin. Her ayın 13-14-15 inde, haftanın pazartesi ve perşembe günlerinde oruçları da devam ettirin.

5. Ramazan'da kazanılan Kuran-ı Kerim okuma alışkanlığınızı, hatim, ezber gibi gayretlerinizi devam ettirin.

6. Ramazanda kazanılan teheccüd namazı alışkanlığına devam edin. Gün içerisinde kılınan nafile namazları da (duha, evvabin vd.) devam ettirin.

7. Ramazanda kazanılan tesbihat alışkanlığına devam edin. (Günde en azından 100 defa Estağfirullah, 100 defa Lailaheillallah, 1000 defa Allah, 100 defa Salavatı Şerife, 100 defa İhlas suresi)

8. İtikafta kazanılan güzel halleri devam ettirin. Halvet der encümen yani halk içinde halvette imiş gibi itikafta imiş gibi güzel müslümanlık yapmak, Allah'tan gafil olmamak.

9. Helal kazanç. Maneviyat için çok önemli bir husus. Helal lokmaya kazanmaya dikkat edin, haramların her çeşidinden uzak durun.

10. İbadet bireysel bir sevap kazanma işidir. Bir diğer önemli sevap kazanma işi de hizmettir. İslam'a ve Müslümanlara hizmet etmeyi, yardımcı olmayı ihmal etmeyin.

(M. Es'ad Coşan Rh.A.Cuma sohbeti- AKRA FM 21.00'de)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR