Sağlıklı oruç için kitapçık hazırlandı

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı bir ramazan ayı geçirilmesi için tavsiyelerin yer aldığı “Ramazan Ayında Beslenme” konulu kitapçık hazırladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2015 11:32 GÜNCELLEME 18.06.2015 11:32 ORUÇ
Sağlıklı oruç için kitapçık hazırlandı
Sağlıklı oruç için kitapçık hazırlandı

Kitapçıkta, Türk mizahında geçmişten günümüze önemli bir yere sahip Hacivat ve Karagöz'ün ramazana ilişkin diyalogları da yer aldı.

Ramazan ayının sıhhat anlamına geldiği vurgulanan kitapçıkta, bu dönemde yeterli sıvı tüketilmemesi, az besin alınması ya da aşırı kalorili gıdaların tüketilmesinin sağlığı bozabileceği uyarısında bulunuldu.

Kitapçığın, “Bir kişilik oruç tutup, iki kişilik iftar yapmayın” başlıklı bölümünde, ramazan süresince gıda alımının azalmasıyla metabolizmanın daha az çalışacağı belirtildi. Bu durumun istemsiz kilo artışına yol açabileceğine vurgu yapılarak, oruç tutacak kişilerin, yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermesi istendi.

BOL BOL SIVI TÜKETİN

Ramazan ayının bu yıl da yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle sıvı alımına özen gösterilmesinin gerektiği, iftarda ve sahurda yeterli sıvı tüketilmediğinde vücutta oluşacak sıvı ve mineral kaybı sonucu bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin görülebileceği ifade edildi. Sıvı ihtiyacının karşılanabilmesi için başta su olmak sık sık sıvı tüketilmesi tavsiye edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR