Muska takmak bizi korur mu?

Kimimiz nazara inanır kimimiz ise inanmaz. Nazardan korunmak için ne yapmak gerekir? Peki muska takmanın hükmü ne? İşte bu soruların cevabı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2012 08:19 GÜNCELLEME 15.08.2012 08:58 ORUÇ
Muska takmak bizi korur mu?
Muska takmak bizi korur mu?

Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu Sabah gazetesindeki bugünkü köşesinde bu iki sorya cevap verdi. İşte Hatipoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları: 

-Nazardan korunmak için "Maşallah" demek yeterli olur mu?

Maşallah ifadesi, "Allah'ın dilediği olur" anlamına gelir. Bu söz, güzel ve beğenilen şeyler karşısında Allah'ın büyüklüğünü hatırlamak ve hayranlık belirtmek için kullanılan bir ifadedir. Bu nedenle de toplumda nazar değmesi için kullanılıyor. Peygamberimiz (s.a.v.) nazar, göz değmesine karşı Ayet-el Kürsi, İhlas, Felak ve Nas surelerini öğütlemiştir.

-Muska takmak haram mı? Muska bizi korur mu?

Muska; hastalık, göz değmesi ve benzeri sıkıntılardan korunmak için yazılan ve üstünüze asılan dua demektir. Kişinin Kuran'ı Kerim'den veya Hz. Peygamberin (s.a.v.) hadislerinden bir duayı yanında taşıması sakıncalı değildir. Ama aslı esası bilinmeyen, farklı sembolleri anımsatan İslam'a aykırı öğeler taşıyan muskacılıkla meşhur insanların yazdıkları bu türden yazılı metinleri taşımak ve takmak doğru olmaz.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR