Ağıla düşen yıldırım 38 küçükbaş hayvanı telef etti

Osmaniye'de etkili olan kuvvetli yağış sırasında ağılın yanındaki ağaca yıldırım düşmesi sonucu bir çobanın 38 koyunu telef oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2022 16:47 GÜNCELLEME 23.09.2022 17:58 ÜLKE'DE BUGÜN
Ağıla düşen yıldırım 38 küçükbaş hayvanı telef etti
Ağıla düşen yıldırım 38 küçükbaş hayvanı telef etti

Edinilen bilgiye göre, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Alparslan Delibıçak’ın koyunları bulundurduğu ağılın yanındaki ağaca kuvvetli yağış  sırasında yıldırım düştü. Yıldırımın düşmesiyle ağıla koşan Delibıçak, onlarca koyunun yerde yattığını gördü. Ağıl içerisinde hayvanların sayımını yapan Alparslan Delibıçak, 200 küçükbaş hayvanından 38 tanesinin yıldırım düşmesi sonucu telef olduğunu belirledi. Daha sonra sabah saatlerinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarının ardından telef olan hayvanlar iş makinesi yardımıyla yerleşim yerinden uzak bir noktaya gömüldü.  

"YAKLAŞIK 60 BİN LİRA ZARARIM OLDU"

Yıldırım düşmesi onucu 38 küçükbaş hayvanının telef olduğunu ifade eden besici Alparslan Delibıçak, “Dün gece saat 2 sıralarında kuvvetli yağış etkili oldu. Yağışın kuvvetini yitirmesiyle birlikte yıldırımlar çakmaya başladı. O sırada hayvanların altında yattığı ağaca yıldırım düştü. Koşup ağıla geldiğimde bir sürü hayvanın yerde yattığını gördüm. Sayım yaptığımda 200 küçükbaş hayvanımdan 38 tanesinin öldüğünü belirledim. Sabah saatlerinde de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililer hasar tespit çalışması yaptı. Yaklaşık 60 bin lira zararım oldu” dedi.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR