Osmaniye’de dolandırıcılar eski kimlik kartı engeline takıldı

Osmaniye’de, bir dolandırıcılık şebekesi depremzedelere yardım bahanesiyle vatandaşların adına izinsiz Papara hesapları açmaya çalıştı. Dolandırıcıların hedefi olan Ahmet Akıllı, eski kimliği olmasından dolayı mağdur olmaktan kurtuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2024 11:28 GÜNCELLEME 27.10.2024 12:13 ÜLKE'DE BUGÜN
Osmaniye’de dolandırıcılar eski kimlik kartı engeline takıldı
Osmaniye’de dolandırıcılar eski kimlik kartı engeline takıldı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürüttüğü operasyonda, dolandırıcılık şebekesinin 9 üyesinden 8’i tutuklanmıştı. 

YARDIM AMAÇLI KİMLİK BİLGİLERİ TOPLANDI

Şebeke üyeleri, BİM markete ait 500 TL’lik alışveriş kartlarını yardım amaçlı dağıttıklarını belirterek kimlik bilgilerini topluyordu.

Bilgisayar tamircisi Ahmet Akıllı, eski kimlik kartı kullandığı için bu dolandırıcılık girişiminden son anda kurtuldu.

DEPREMZEDELERE YARDIM SAĞLADIKLARINI SÖYLEDİLER 

Akıllı, iş yerine gelen iki kişinin depremzedeler için yardım yaptıklarını söyleyerek 500 TL’lik kart teklif ettiklerini anlattı.

Yardıma ihtiyacı olmadığını belirten Akıllı, kartı ihtiyaç sahibi birine ulaştırabileceğini söylemesi üzerine kimliğini verdi.

ESKİ KİMLİĞİ GÖRÜNCE OLAY YERİNDEN AYRILDILAR

Ancak kimliğinin eski olduğunu gören dolandırıcılar, kimlik bilgilerini kopyalayamayacaklarını anlayınca tekliften vazgeçip olay yerinden ayrıldı.

Ahmet Akıllı, eski kimlik kartı sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR