Bakan yerli otoda müjdeyi verdi

Bakan Fikri Işık 2020 öncesinde yerli otomobil üretimine geçilebielceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2014 09:08 GÜNCELLEME 16.08.2014 09:16 Otogündem
Bakan yerli otoda müjdeyi verdi
Bakan yerli otoda müjdeyi verdi


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin 2020 öncesinde yerli otomobilin üretimine geçebileceğini belirtirken, elektriklinin yanında hibrit otomobil teknolojisine de vurgu yaptı.

Bunun için tek babayiğit olmayabileceğinin altını çizen Işık, “Tek babayiğitle gideceğiz diye bir şey yok. 5 ana ekipman üzerinde çalışıyoruz. Somutlaşınca paylaşacağız” dedi
 
Bakan Işık, önceki gün AK Parti resepsiyonda gazetecilerin soruları üzerine yerli otomobil üretimiyle ilgili çalışmaları anlattı. Işık, şunları söyledi:
 
“2020 öncesinde yerli otomobil üretimine geçeriz. Otomobil üreticilerinin hibrite geçiş süreci yavaş ilerliyor. Bizim için daha hızlı hareket etme şansı var. Yerli otomobil stratejisi belirlendi. TÜBİTAK’ta çalışmalar ilerledi. Tek babayiğitle gideceğiz diye bir şey yok. Bir kişi için büyük yük olabilir. Seri hibrit ticarileşiyor. Biz de dünyanın gidişini ıskalamadan gidiyoruz. Yol haritamız belli. 5 ana ekipman üzerinde çalışılıyor. Batarya, elektronik aksam, yazılım, elektrik motoru ve alternatör. Bunların hepsinde ayrı ayrı çalışma var. Somutlaşınca paylaşacağız.”
 
Işık, “Devrim otomobili konusunda dönemin siyasi iktidarı doğru hareket etseydi, bugün Türkiye Hyundai gibi büyük markaları vardı” diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • Haydar AKINOL 9 yıl önce Şikayet Et
    Otomobillere Hurda teşviki.. Sayın Bakanımızdan en acil eski model teknolojisi geri çevreyi kirleten otomobiller için hurda teşvikini hayata geçirmelerini temenni ediyoruz.
    Cevapla
  • Resat Kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür.. Çok şükür. Adı Da Tayyip olsa, Yemede yanında yat.
    Cevapla
  • Atila KOÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    O kadar basit ki mesele. verin Fadıl AKGÜNDÜZE görevi, 2 senede atmassa İMZA yı gelin yanıma, Türkiyede bu projeyi yapacak tek adam jet fadıl dır. Hatırlayın nasıl yemişlerdi adamı yerli araba yapacam deyince....
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    HELE ŞÜKÜR. NİHAYET GERÇEKLERİ GÖRDÜNÜZ. Hükümetten daha büyük bir baba yiğitmi var?....Hükümet özel sektör firmalarına gerekli ARGE, yatırım ve pazarlama hibeleri vermezse Türkiye sanayi ve teknolojide bir hamle yapamaz.......Türkiye sanayide neredeyse 15 yıldır aynı ürünleri üretiyor. Ülke sadece büyük altyapı projeleri ve inşaat sektörü ile kalkınamaz.......Bu model artık ömrünü ve misyonunu tamamladı.........Ana motoru inşaat sektörü değilde sanayi ve teknoloji üretimi olan yeni bir ekonomik modele hızla geçmemiz gerekir........Çünkü Türkiye 4-5 yıldan beri dolar bazında GSMH de fazla büyüyemiyor.....Kişi başı gelir 10-11 bin dolar arasında sıkıştı kaldı.........Hükümet bütçeden ARGE payını en az 2-3 kat daha artırmalıdır....Sanayii ve teknolojide yerli girdilerle markalı ürün geliştirecek firmalara ARGE, yatırım, pazarlama ve tanıtım hibeleri verilsin.. Bu işler sadece arsa ve vergi indirim destekleri ile olmaz....... ARGE ye ödenen her bir TL bu ülkenin ekonomisine zamanla 1000 TL olarak geri döenecektir.
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    EN İYİ YERLİ DİYE ÇÜRÜK OTOMOBİL YAPAN OLURSA ALMAM.. Türkiyeyi %52 lik Türkiye için seven birisi imalat yapmalı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR