Volkwagen CEO'su Winterkorn'a süper tazminat

VW CEO’su Martin Winterkorn 9 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Alacağı tazminat rakamı ise dudak uçuklattı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2015 09:42 GÜNCELLEME 25.09.2015 09:43 Otogündem
Volkwagen CEO'su Winterkorn'a süper tazminat
Volkwagen CEO'su Winterkorn'a süper tazminat

GELEN yoğun baskılar üzerine VW CEO’su Martin Winterkorn önceki gün 9 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Bir işçi çocuğu olan Winterkorn, Almanya’nın en başarılı CEO’su olarak gösteriliyordu. İstifasının ardından 32 milyon dolar tazminat alacağı belirtilen Winterkorn’un anne babası Macaristan göçmeni.1947 doğumlu Winterkorn Stuttgart Üniversitesi’nde metal fiziği okudu. Martin Winterkorn, Mercedes Benz’in kurucusu Gottlieb Daimler, Bosch’un kurucusu Robert Bosch, ünlü fizikçi Albert Einstein gibi dünyaca ünlüler yetiştiren Almanya’nın Şvab bölgesinden.

Winterkorn aynı zamanda ihtiraslı bir futbolcu. TSV Münchingen takımında kaleci olarak oynadı. Hedefi futboldan daha çok yöneticilik olan Winterkorn, Audi’de yönetim kurulu asistanı olarak kariyer merdivenlerini tırmanmaya başladı. 2002’de Audi Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Audi’yi daha spor arabaya dönüştürdü. 

Winterkorn 1 Ocak 2007’de VW’nin başına geçti. 9 yıl VW’yi şekillendirdi. Bir zamanlar en büyük destekçisi olan VW’nin en büyük hissedarlarından Ferdinand Piech’le nisan ayında aralarında kavga çıktı. Bu kavgayı kazanan Winterkorn’un sözleşmesi 2018 yılı sonuna kadar uzatılacaktı. Ancak egzoz gazı skandalı üzerine “Sorumluluğu üzerime alıyorum. Hiçbir hatam olmasa bile, şirketin çıkarları açısından istifa ediyorum” dedi.

KAYNAK : hürriyet
YORUMLAR 5
  • mertadam 8 yıl önce Şikayet Et
    Garip bir dünya özelliklede Almanyada Geminin batimindan dalaylida olsa sorumlu olan Kaptana bir gemi büyüklügünde para veriliyor. Iyi yaptin parasi
    Cevapla
  • Bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    Macar göçmeni denince aklınıza ne yada kimler geliyor?
    Cevapla
  • barış 8 yıl önce Şikayet Et
    siyonist yahudiler geliyor :)
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    sarkozy
    Cevapla
  • istifa 8 yıl önce Şikayet Et
    adam onurluymuş istifa etmiş güzel bir davranış
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR