Oto kiralama sektörü günden güne büyüyor

TOKKDER’in 2015 yılı raporuna göre; Türkiye’de araç kiralama hizmetinden faydalanan kişi sayısı ve yeni araç yatırımları artış gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2016 15:01 GÜNCELLEME 03.02.2016 15:01 OTOMOBİL
Oto kiralama sektörü günden güne büyüyor
Oto kiralama sektörü günden güne büyüyor

Dünyada ve Türkiye’de araç kiralama sektörü hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği – TOKKDER’in 2015 yılı sektör raporuna göre; Türkiye’de araç kiralama hizmetinden faydalanan kişi sayısı ve yeni araç yatırımları artış gösterdi. Sektördeki gelişmelere paralel olarak sektörün önde gelen oyuncularından Hertz, Türkiye’deki yaygınlığını yeni şube yatırımlarıyla artırırken hedeflerini de büyüttü.

Dünyada araç sahibi olmaktan çok kiralamaya olan yönelme, araç kiralama sektörünün giderek büyümesini sağlıyor. Gün geçtikte daha fazla birey ve kurumun tercih etmeye başladığı hizmet, Türkiye’de de yaygınlığını artırmaya devam ediyor.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği - TOKKDER’in 2015 yılı sektör raporu; Türkiye’de araç kiralama sektörünün büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Rapora göre; 2015 yılının ilk çeyreği sonunda sektörün müşteri sayısı, 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 oranında artarak 36 bin’e yaklaştı. Yeni araç yatırımları ile artan müşteri ve frekans sayısı ile Türkiye’de operasyonel filo kiralama da geçtiğimiz yıl araç kiralama ekonomisini canlandırdı.

2016’da 50 bin müşteriye hizmet

Hareketlenen sektör ile birlikte son 15 yıldır her sene artan oranlarda bir gelişme gösteren sektörün önde gelen oyuncularından Hertz, 2015 yılında bir önceki seneye oranla yüzde 20’lik bir büyüme ile başarı grafiğini yukarı taşıdı. Hertz Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, 2016 yılı hedeflerini şöyle açıkladı: “2015 yılında yüzde 65’lik bir kısmı kurumsal kiralama olmak üzere, toplamda 43 bin müşteriye araç kiralama hizmeti sunduk. Müşteri adedi bazında 2014’e göre yüzde 18’lik bir artış gerçekleşti ve Hertz’den kiralanan araçlar ile toplamda 12 milyon kilometre yol yapıldı. Hertz Türkiye olarak, 2016 yılı için hedefimiz ise 50 bin tekil kişiye hizmet vermek.”

25 ilde 40 şubelik yaygın ağ

Son dönemde, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik turizm sektöründe kriz yansıması gösterse de, yerli turist sayısındaki artış ile birlikte araç kiralama sektöründe yoğun talep gerçekleşti. Hidayetoğlu, Rusya krizinin sektöre etkilerini şöyle değerlendirdi: “Türkiye’nin en çok turist aldığı ülke olan Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle, 2015 yılında 2014’e oranla yurt dışından gelen turist sayısında yüzde 2’lik bir düşüş yaşandı. Diğer taraftan havacılık sektörünün gelişmesine bağlı olarak iç turizmin beklenenden hareketli geçmesi ve yerli turist sayısındaki artış ile araç kiralama sektörü 2015 yılını büyüme ile kapattı. Hertz Türkiye olarak, 2014 yılına oranla 2015’te yüzde 20’lik bir büyüme elde ettik. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 10 yeni şube ile özellikle Anadolu ve Doğu kesimlerindeki hizmet alanımızı genişlettik. . Erzurum Havalimanı, Sivas merkez Nevşehir - Göreme, Şanlıurfa, Erzurum merkez, Çorlu Havalimanı, Konya merkez, Yalova ve Adana İncirlik Üssü’ndeki yeni şubelerimiz ile birlikte toplamda 25 farklı ilde 40 şube ile hizmet veriyoruz. Ayrıca 2015’te Türkiye dışında, Kuzey Irak’ın bayilik haklarını alarak Erbil’de de iki yeni ofis açtık”

2016 yılında ise 10 yeni kiralama noktası ile toplam şube sayısını 50’ye çıkartmayı hedeflediklerini açıklayan Hidayetoğlu, “Türkiye genelindeki kiralamalarda yüzde 30 ile en büyük pay İstanbul’a ait. Ardından Ankara ve İzmir geliyor. Bodrum ise daha çok yaz aylarında artan oranlarda talep aldığımız bir bölge. Bulunduğumuz illerde açacağımız yeni şubelere ek olarak, şubemizin olmadığı ancak önemli potansiyel barındıran Denizli, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir ve Çanakkale gibi kentlerimizde bu yıl yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR