Talisman Türkiye'de ne kadar satıldı?

Renault'un heyecan uyandıran modeli Talisman, satışlarda çok kötü bir performans sergiledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2016 12:16 GÜNCELLEME 21.09.2016 15:09 OTOMOBİL
Talisman Türkiye'de ne kadar satıldı?
Talisman Türkiye'de ne kadar satıldı?

Otorehberi / Detay

Renault Talisman, ortaya çıktığı andan itibaren Türkiye'de çok dikkat çekmişti. Ancak bu durumu satışlara yansıtamadı.

Premium sınıfa bu yıl katılan Talisman, ilk başta heyecanla karşılaşsa da, bu sınıfın müşterilerini cezbedemedi. Sekiz aylık satış performansına bakıldığında, ODD verilerine bu araç sadece 1.093 adet satılabildi. Halbuki bu segmentte 17 binin üzerine çıkan model bile var.

ALMANLAR'DAN DA KORELİLER'DEN DE PAHALI

Bunda en önemli sebep Fransız markanın fiyat politikası. Renault'un araçları Türkiye'de daha çok fiyatları sebebiyle tercih ediliyordu. Ancak marka son zamanlarda bu duruşunu bozdu. Alt segmentteki otomobilleri bile rakiplerinden pahalı satmaya başladı. Durum böyle olunca, marka algısı Renault'tan daha prestijli olan Güney Koreli ve Alman modeller daha cazip hale geldi.

TALİSMAN'IN FİYATI

Öte yandan Fransız marka, Talisman için oldukça cürretkar davrandı. Fiyat konusunda modelin en güçlü rakibinin bile üzerine çıktı. Üstelik rakipleri, premium algısını uzun yıllar önce kurmuş bir model.

Premium konusuna girecek olursak, bu sınıfın müşterileri orta üst gelir seviyesine sahip kişilerden oluşuyor. Fiyatlarla açıklarsak, Renault Talisman'ın başlangıç fiyat 109.600 TL iken, Passat'ın başlangıç fiyatı 101.900 TL. Üstelik Skoda Suberb ve Opel Insignia gibi diğer güçlü rakipleri de Talisman'dan daha ucuz.

Sonuç olarak Renault, kendisiyle ilgili algıyı yukarı çekmeden fiyatları yukarı çekti. Dolayısıyla premium otomobil müşterilerine ulaşamadı. Hal böyle olunca, Talisman tam bir hayal kırıklığı oldu.

YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • velican 7 yıl önce Şikayet Et
    Premium bir otomobil alacaksam ve o kadar para dökeceksem bu niye renault olsun ki. Ayni paraya 2-3 yaşında c-seri mercedes alinabiliyorken renaultun sorunlariyla niye ugrasayim. Mercedes C belki tam anlamiyla premium sinif sayilmaz ama bi renaultdan da daha itobarlidir herhalde. tabi su da var strateji geregi yeni cikan merc. cla larda dci motor kullanmislar ama yine memnuniyetsizlik hat safhada.ozetle 2012 model bi c220 mi yoksa sifir km talisman mi sorusunun cevabi acıktır bence...
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Araba kötü olmasa da o fiyatı kesinlikle hak etmiyordu. Umarım Renault bu hatasından döner
    Cevapla
  • ASASA 7 yıl önce Şikayet Et
    HAHAHAHAH CAKMA AUDI YAPMISLAR.d
    Cevapla
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    şu anda araba fiyatları zaten el yakıyor hepsi pahalı böyle olunca bu astronomik fiyata reno alan kafayı sıyırmış yada çok paradan ne yapacağını şaşırmış bir insandır :)
    Cevapla
  • turhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vasıfsız reno megan bile 98bin tl diyorlar kafayı sıyırmışlar harbiden maldım bende megana 98bin vericem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR