Uber'den flaş karar! O bölgeyi devretti

Araç paylaşım şirketi Uber, 640 milyon kişilik bir nüfusa hitap eden Güneydoğu Asya operasyonlarını bölgedeki en büyük rakiplerinden Grab`a devretti. Dün kaynaklara dayandırılarak verilen bu haber, bugün gelen resmi açıklama ile doğrulandı

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2018 14:11 GÜNCELLEME 26.03.2018 14:12 OTOMOBİL
 Uber'den flaş karar! O bölgeyi devretti
Uber'den flaş karar! O bölgeyi devretti

Dünyanın en büyük araç paylaşım şirketi olan Uber, Asya'daki ikinci büyük devir işlemini gerçekleştirdi. Şirket 2016 yılında da Çin'deki operasyonunu Çinli Didi Chuxing firmasına satmıştı.
 
Habertürk'te yer alan habere göre Uber, Güneydoğu Asya operasyonunu o bölgede söz sahibi olan Singapurlu araç paylaşım şirketi Grab‘e sattıktan sonra bu satış karşılığında Grab şirketinden yüzde 27.5 oranında hisse alacak.


Uber CEO Dara Khosrowshahi, satışla ilgili yaptığı açıklamada, "Satış, ürünlerimize ve teknolojimize yoğun yatırım yaptığımız bu dönemde büyüme planlarımızda bize yardımcı olacaktır" dedi.

 

 

Grab'ın değerinin 6 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.
 
Uber CEO Dara Khosrowshahi, satışla ilgili yaptığı açıklamada, "Satış, ürünlerimize ve teknolojimize yoğun yatırım yaptığımız bu dönemde büyüme planlarımızda bize yardımcı olacaktır." dedi.

YORUMLAR 1
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha uber ha grab! Kiminle dalga geçiyorsunuz?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR